Dyskusja: Android Flame War
Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.11.2012, 22:46   #414
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Patrix
Jak byś mnie nie traktował jak nooba bo szybko łapię
Wybacz, zboczenie zawodowe. Traktowanie ludzi z góry jak d*e*b*i*l*i bardzo pomaga na co dzień

Cytat:
No wypraszam sobie sprośne insynuacje, od tego jakby co to jest duży TV
Zastanawiam się czy szyfrowanie ma sens,
po zgubieniu na pewno najpierw martwiłbym się kontami do aplikacji (autologowanie),
dopiero potem fotkami (normalnymi), muzyka i filmy to mi lotto.
Przecież z tymi filmami i fotkami to był żart. Kto normalny trzyma je na telefonie?

Przy zabezpieczeniu tel. pinem/wzorem nikt się do niego nie dostanie, no chyba że włączysz debugowanie po USB/WiFi (jak nie wiesz co to to sobie wygugluj).
Nie liczę exploitów 0day bo przed tym ciężko się obronić.

Szyfrowanie ma sens, szczególnie przy urządzeniach mobilnych - smartphone, notebook, netbook, tablet. Urządzenia bardzo podatne na kradzież.
Co prawda sam się jeszcze nie bawiłem tym wiec jak już się pobawisz to daj znać jak bardzo jest uciążliwe

Cytat:
O, to mnie ciekawi, można to mieć na nie crackowanym androidzie?
Generalnie zastanawia mnie jedno, czy słuchawka po 3G zachowuje się tak samo jak po WIFI?
Przyznam, że przy 3G wolałbym bardzo oszczędnie z transferem
Androida się nie crackuje. Wybacz ale jestem uczulony na używanie zwrotów, które nie oddają tego do czego zwraca się dana osoba.

Root w Androidzie to tak na prawdę normalna sprawa. Łamaniem można nazwać dopiero odblokowanie bootloadera. W przypadku Samsunga to nie jest konieczne - bootloader jest odblokowany, wystarczy tylko wgrać aplikacje do zarządzania dostępem.
Tutaj masz ładnie opisane jak sprawić aby mieć pełny dostęp do telefonu - http://forum.android.com.pl/f168/spi...dema-w-166945/

Tutaj najprostsza metoda jaką znalazłem:
Cytat:
To metoda niesprawdzona przeze mnie bo obecnie siedzę na CM9, ale moim zdaniem bardzo ciekawa. Do przetestowania.
Na forum XDA jeden z użytkowników opisał ostatnio prostą nową metodę rootowania stockowych ROM-ów ICS (Android 4.0.X)
Procedura jest następująca:
1. Pobieramy Clockworkmod Recovery z adresu CWM.zip lub ze strony ClockworkMod ROM Manager - Recoveries (tam trzeba znaleźć odpowiedni telefon) i zapisujemy go na karcie sdcard telefonu;
2. Pobieramy plik SU-Busybox-Installer.zip i również zapisujemy na karcie sdcard telefonu;
3. Restartujemy telefon do Recovery (to będzie stockowe Recovery tzw. 3e);
4. Wybieramy "apply update from external storage";
5. Wybieramy CWM.zip (albo inaczej nazywający się plik z CWM) i flaszujemy go - czekamy aż pojawi się Clockworkmod Recovery;
6. W CWM flaszujemy SU-Busybox-Installer.zip
7. Restartujemy urządzenie i mamy roota bez konieczności podłączania telefonu do kompa, bez trójkąta ani nabitego licznika.
Co to znaczy: "Generalnie zastanawia mnie jedno, czy słuchawka po 3G zachowuje się tak samo jak po WIFI" ?
Np. przy pobieraniu dużych gier/aplikacji masz okienko z komunikatem, czy na pewno pobrać to przez 2G/3G.

Jeżeli nie o to ci chodziło to proszę o łopatologiczne wytłumaczenie.

Co do DroidWalla to potrzebuje on dostępu do partycji systemowej - modyfikacja reguł iptables.

Cytat:
Nie mam czasu na zabawę, to ma być ładne i funkcjonalne...
wyrosłem dawno temu z łamania wszystkiego "dla zasady" więc skoro nie mam takiej potrzeby, to po co?
Z tego co widzę to wgranie aplikacji SU to kwestia 2 minut... I dalej jest ładnie