Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.11.2012, 14:36   #13
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
O ile mi wiadomo mówiłem o komputerach zgodnych z IBM PC/AT x86, będących od pewnego czasu światowym standardem przemysłowym, a nie o Commodore 64 który też był Personal Computer. Personal Computer może oznaczać cokolwiek, nawet programowalny kalkulator. Oczywiście wiem, że napisałeś to celowo, bo z kontekstu raczej ciężko zrozumieć to inaczej. To tylko potwierdza, że trollujesz.

Nie przeczę sam sobie. Apple wyznacza "standardy" tylko i wyłącznie w obrębie swoich własnych produktów. Do tego każdy ma prawo, bo to są ich produkty. A ich produkty mogą być takie jak chcą, mogą w ogóle nie być kompatybilne z niczym - to ich decyzja i ich problem.
Ale nie narzucają swoich standardów posiadaczom innych platform, wręcz im tego zabraniają. To reszta świata chciałaby z nich skorzystać, ale nie może (np AirPlay).

A to "narzucanie" można podciągnąć pod wszystko. Pozwij producenta samochodu że narzuca używanie benzyny bezołowiowej, a Ty wolisz lać naftę. Jak Ci się nie podoba samochód na benzynę to kup sobie diesla. Nikt Cie nie zmusza. Potem pozwij Ubuntu że narzuca używanie kernela Linuksa a Ty zainstalowałeś Ubuntu, ale nie wiedziałeś jeszcze, że chciałeś inny kernel.

Widać nie zrozumiałeś linka i tym samym tylko mi pomogłeś.
Po pierwsze primo nie ma słowa o tym, że to dane z USA. To jest analiza klientów w ruchu HTTP, a internet o ile mi wiadomo nie mieści się w USA.

A po drugie jeżeli chodzi o wyniki poza USA - to tam przewaga PC jest jeszcze większa - więc wyniki sprzedaży OSX porównywalne z Windows, o których wspomniał demek (a o których nie przeczytałeś) byłyby jeszcze większym sukcesem dla Apple.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 05.11.2012 o godz. 14:44
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post