Cytat:
Napisany przez Reetou
Stukam w Microsoft digital media keyboard 3000. Na usb, ma kilka programowalnych przycisków, stary, dobry, normalny rozmiar, cholernie wygodna, niskie przyciski, ale z wyraźnym skokiem i odpowiednią siłą nacisku. Młócę w nią już drugi rok, a zachowuje się jak nówka. Polecam, niedroga, dałem za nią ok. 60 zł.
http://www.google.pl/search?q=Micros...w=1916&bih=986
|
Tak jest. Bardzo udany model, w bardzo przyzwoitej cenie.
Sam bym taką kupił (miałem dwie w rękach i mam o nich dobrą opinię), ale mój jakiśtamGenius uparcie nie chce się od kilku lat rozpaść i po prostu nie chce mi się wymieniać sprzętu, który nie wykazuje niemal żadnych oznak zużycia (prawy alt jest już nieco wyślizgany, ale trzeba się przyjrzeć żeby to zauważyć) i sprawuje się bez zarzutu przez cały czas użytkowania.
Cytat:
Napisany przez pali
Mój typ, od 5 lat zużywam dwie rocznie
Microsoft Curve Keyboard 2000
Załącznik 60714
Średni skok, średnio głośna. Jak dla mnie ideał.
Szybko żużywa się, ale ja strzepuję popiół do środka, dużo piszę i chyba mocno walę w klawisze.
Kupuję na Allegro od jakiejś firmy z Lublina, za 52 zł, wersja OEM.
|
No właśnie skoro udaje Ci się dwie rocznie zużyć, to jednak jest wynik

Kiedyś podobały mi się te skurviałe (znaczy - zakrzywione), jako że wygodnie pisze się na nich "prawidłowo", ale że nauczyłem się pisać po amatorsku za młodego i do dziś dnia inaczej nie potrafię (choć oczywiście tempo mam porównywalne do pisania wszystkimi dziesięcioma palcami, jednak lata wprawy robią swoje), to przestało to dla mnie mieć znaczenie.