Cytat:
Napisany przez ed hunter
Pokłosie obejrzę jak będzie za darmo, do paszkwila nie będę dopłacał.
Ciekawi mnie tylko jakie byłoby wycie elyt, jakby ktoś nakręcił film o ubekach żydowskiego pochodzenia mordujących polskich patriotów? A to by były fakty, a nie wyssane z palca bzdury.
Prezesik, ostatnio mam wrażenie, że nie tylko noga Ci się zrosła.
|
Jak nie obejrzałeś, to dlaczego wstawiasz ten film akurat do tego tematu?
Oczywiście przeczytałeś w tych wszystkich "niezależnych" blogach, gazetach wiadra pomyj, to się od razu pod nimi podpisałeś. Wygodnie.
Myślałem, że bezrefleksyjne powielanie czyichś poglądów to domena tak nielubianych przez Ciebie lemingów.
Argumentacja o ubekach, to jest trochę gadanie w stylu: " a u was Syjoniści biją Murzynów."
Chyba, że próbujesz stworzyć coś na pozór - "jesteśmy kwita".
Co do ubeków żydowskiego pochodzenia, to jeśli ktoś by nakręcił film, w którym by pokazał, że w UB TEŻ (oprócz Polaków, Rosjan i Bóg wie kogo jeszcze) byli Żydzi, to by nie było nic złego i o tym wiesz. Chyba, że oczekujesz filmu, który pokaże, że to wyłącznie Żydzi stworzyli ten resort w celu prześladowań narodu polskiego. Doskonale wiesz, że to bzdura.
W UB byli zarówno Polacy, jak i Żydzi. Komuniści. Ich nie obchodziło czy prześladują Polaka czy Żyda. Dla nich każdy kto nie był komunistą był śmieciem.
Narodowość nie ma tu nic do znaczenia.
Decyzje o powołaniu takiego urzędu zapadły w Moskwie, a nie Tel Avivie.
W Jedwabnem z kolei zamordowano tych ludzi za narodowość.
S******yn zawsze będzie s******ynem. Obojętnie czy Żyd, Polak czy Niemiec. A próba zrzucenia s*****syństwa na barki jednej nacji jest po prostu głupie.
Doskonale wiesz, że wśród ludzi walczących z komunizmem też byli Żydzi.
A jakby ktoś nakręcił film, w którym by pokazał, że to Żydzi (w swej dobroci) uknuli (kolejny) spisek w Tel Avivie czy Jerozolimie i wyzwolili Polskę z radzieckiej okupacji, to też by był stek kłamstw.
Udawanie, że nic się nie stało w Jedwabnem nie sprawi, że problem zniknie.
Edziu ja po prostu wszedłem w Twoje buty. Ty lubisz w każdym temacie przy każdej okazji wypominać komuś poglądy (głosujcie dalej na PO

itp.), więc i ja sobie pozwoliłem. Większość zlewa to co piszesz, a ja postanowiłem Ci odpowiedzieć w duchu Twoich wypowiedzi. Dziwne uczucie kiedy nie czujesz się olany?