Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.11.2012, 20:21   #13
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kris Podgląd Wiadomości
Wawelski - ja mam do 32" Panasonica CRT podpięty tuner Ariva T65.
Ile to prądu ciągnie? Mój ukochany monitor 22" CRT ciągnie do 137W (przy ustawieniach jakie lubię - 120W). Jakbym do niego podłączył dekoder, to ciągnęłoby to razem tyle, co plazma TX-P46G10E (średnio 150W - ale bardzo skacze w zależności od jasności ekranu). Tylko, że plazma ma 46" i jest telewizorem, który ciągnie więcej, niż monitor (dla przykładu monitor Dell 1907FP ciągnie maks. 33W - obszar widzialny niewiele mniejszy, niż w 22" CRT), a monitor CRT 22".
Z LCD nie ma co porównywać - zwłaszcza z podświetleniem LED. Przy czym przy LCD dużo zależy od jasności podświetlenia - a niewiele od tego, co się aktualnie wyświetla (jasna, czy ciemna scena).

Cytat:
Napisany przez Kris Podgląd Wiadomości
Wszystko wygląda pięknie. Podejrzewam, że za cenę tunera nie kupi TV.
Owszem, nie kupi. Ale pieniądze wydane na tuner lada moment będą wyrzucone w błoto. A do tego z każdą chwilą oglądania kolejny grosz na prąd wyląduje w błocie.