Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.11.2012, 10:47   #516
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
Ja to nim sam zobacze chcialbym przeczytac w koncu recenzje FILMU. Bez politycznego pieprzenia czy to w jedna czy w druga strone. W zadnej recenzji nie moge poczytac o zdjeciach, oswietleniu, rezyserii i montazu bo kazdy recenzent (jak to Polak) zyje przeszloscia. Czy ktos wreszcie mozne napisac RECENZJE FILMU a nie zestawienie scenariusza z historia WEDLUG OBIEKTYWNYCH FAKTOW (bo wszystko to subiektywne pieprzenie z jednej badz drugiej strony)?
Przeszłością? Morderców z Polaków się robi w teraźniejszości, przecież za granicą ten film zostanie uznany za wiarygodne źródło historyczne i to na Ciebie będą kiedyś za granicą patrzyć jak na hitlerowca.

Za 50 lat większość ludzi będzie myśleć że to my rozpętaliśmy II wojnę.

I to nie są brednie wyssane z palca. Długofalowy plan zmazania odpowiedzialności z Niemców odnosi już efekty. 21% Niemców nie wie nawet co to Auschwitz, 65% z nich uważa że nie ponoszą odpowiedzialności za wojnę.
A według prezydenta USA (i nie tylko) obozy koncetracyjne były polskie. Polacy też wypędzali Niemców, palili Żydów i pewnie zabijali Rosjan dla zabawy. I oczywiście muszą oddać zagrabione mienie (choć nie oni je zagrabili).

Tu chodzi jak najbardziej o przyszłość, ja się nie zgadzam by tak oczerniać mój kraj i techniczna poprawność realizacji mało mnie tu obchodzi.

Tym bardziej że z rąk Żydów zgineły też tysiące Polaków. Pracowali w NKWD i brali nawet udział w mordzie katyńskim.
O tym się nie mówi, co drugi film jest o Żydach ale zawsze przedstawia się ich jako ofiary albo bohaterów. To nie jest fair.

Gdyby zrobić film oparty na faktach to pewnie niezła by się wrzawa zrobiła, że to antysemityzm.

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 24.11.2012 o godz. 11:01
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post