Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.11.2012, 00:25   #61
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Na jednej z uczelni (10 lat temu) miałem taki system:

Włączam dowolny komputer z Windows (na większości XP, na niektórych 98). Bootuje się dość długo, ale znośnie.
Logowanie unikalnym login/pass.

Po zalogowaniu mam na pulpicie skrót do Moje Dokumenty i mogę tam sobie zapisywać co chcę. Po zalogowaniu na inną maszynę wszystkie pliki również tam widzę.

Zapis w innym miejscu niż Moje Dokumenty był możliwy jak na normalnym XP z prawami admina, ale nie miało to sensu, gdyż po zalogowaniu na inną maszynę, albo nawet przelogowaniu na tej samej - nie było żadnych zmian. Mogłem sobie dll pokasować, wszystko zrobić, wywalić system - wystarczał reboot (lub logout, jeśli działał) aby system wstał czysty jak pupa niemowlaka.
Wszelkie ustawienia typu tapeta, fonty - nie były zachowywane.

Nie znam się na Win.
Jak to było zrobione i jak to zrobić z Win7?

//edit
Istniał jeszcze folder do którego wrzucone pliki były dostępne RO lub RW dla wszystkich komputerów w danym pomieszczeniu.
Oraz analogiczny zbiór folderów oznaczających poszczególne komputery w pomieszczeniu.

Prowadzący zajęcia mogli ze swojego konta (na dowolnym komputerze) odciąć łączność pomiędzy komputerami w pomieszczeniu, odłączyć je od internetu, przejąć pulpit, wylogować usera i coś tam pewnie jeszcze.

Ostatnio zmieniany przez pali : 25.11.2012 o godz. 00:35
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online