Dyskusja: Linux
Podgląd pojedynczego posta
Stary 25.11.2012, 23:43   #51
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Moja kolejna po latach przymiarka do Linuxa

planuje instalacje Linuxa na netbooku - Nokia Booklet 3G
i to tak, zeby wszystko dzialalo czyli mniedzy innymi modem 3G i modul GPS

dystrybucja - Ubuntu Netbook Edition? czy cos innego proponujecie?

jak sie do tego zabrac - mam dosc cenne dane na kompie, samego kompa tez sobie cenie, w dodatku na HDD jest jedyny obraz oryginalnego Windowsa, wiec to tez musi zostac zbackupowane
moj plan:
GParted live USB http://gparted.sourceforge.net/liveusb.php
i za jego pomoca obraz partycji systemowej oraz ukrytej z wersja instalacyjna systemu na zewnetrzny HDD
w razie czego mam nadzieje ze da rade szybko przywrocic kompa do dzialania

kopia danych, czyszczenie dysku i instalacja Ubuntu z napedu USB od zera, z partycjonowaniem pod Linuxa wlacznie

prirytety - komp w ciagu kilku godzin ma sie nadawac do pracy - czyli miec polaczenie z netem i funkcjonujacy pakiet biurowy
ma wszystko dzialac i to szybko

plan dobry? cos zmienic? na cos zwrocic uwage?
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post