Dyskusja: SumatraPDF
Podgląd pojedynczego posta
Stary 28.11.2012, 10:58   #12
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Sprawdziłem. Fajny programik, dobrze zrobiony, tylko, że dla mnie nie wystarcza. Mnie jest potrzebny edytor - i to taki, który NAPRAWDĘ jest w stanie zmodyfikować każdy element pliku PDF. Do tej pory używałem z powodzeniem:
- Foxit Advanced PDF Editor
- a następnie bardziej zaawansowanego Foxit PhantomPDF Business
UWAGA! Obydwa płatne, jednak znacznie tańsze niż ich odpowiedniki od Adobe.
Jest na rynku kilka programów (równiez płatnych), które udają, że mogą - niestety nie. Zawsze znajdzie się jakiś element PDF, któego wyedytować się nie da.
Ostatnio jednak zainstalowałem sobie MS Office 2013 (preview - puki co) i muszę powiedzieć, że zwyczajny Word z tego pakietu edytuje pliki PDF z dziecinną łatwością.
Ponieważ pracuję dużo z dokumentami tekstowymi (w różnych formatach) oraz z dokumentami w formacie PDF, z czystego lenistwa prościej jest mi otworzyć i edytować PDF z poziomu Worda (mając już w nim otwartych kilka dokumentów), niż odpalać zewnetrzny edytor.
UWAGA2! Nie jestem pracownikiem, udziałowcem, ani innego rodzaju afiliantem MS i nie mam żadnego interesu w tym, żeby reklamować produjty tej firmy.
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post