Właśnie otrzymałem od administracji forum żądanie zaprzestania kwalifikowania wypowiedzi Yossiego, pod groźbą usunięcia z forum.
Konkretnie jako przykład wyp. obraźliwej zostało przywołane użyte przeze mnie określenie "troll". Oczywiście jest to określenie pejoratywne, mogące być odebrane jako obraźliwe, ale jednocześnie jest to termin od lat znany, będący w obiegu komunikacji internetowej, wikipedyczny, określający pewne zjawisko. Żądanie zaprzestania jego używania jest co najmniej dziwne.
Dlaczego wypowiedzi Yossiego są trollingiem chyba nikomu tłumaczyć nie trzeba. Posty naszpikowane 15 ciężkimi przymiotnikami, skrajny punkt widzenia, przekształcanie zjawisk do absurdu itd itp
Oczywiście liczy się także kontekst użycia terminu i jak można przeczytać poniżej: bez problemu przeprosiłem Yossiego, zakładając że gdzieś istotnie mogłem posunąć się za daleko, przejść od analizy zachowania do obrażenia osoby.
No to o co chodzi? Nie wiem, nie chce mi się analizować administracji.
Być może jest to ten sam powód dla którego administrator Bartez akceptuje i popiera nazywanie mnie i mojej rodziny ubeckim ścierwem, kundlami itd itp - są to jedne z łagodniejszych określeń, jakie pady na tym forum i zostały uznane za dozwolone, o ile padają pod moim adresem, a nie adresem rodziny Barteza. Większość forumowiczów nie zna sprawy i dobrze.
Być może właściciel forum ma po prostu umowę z amplifierami. Jak wykrył sobrus, Yossi składa się z dwóch osób. Teraz Yossi Starszy (tak go nazywam) odkręca to co narobił Yossi Młodszy. Przy okazji zdjął szary kapelusz, założył czarny. Sam kiedyś pracowałem w tej branży, na samym początku - metody są dla mnie czytelne.
A być może administrator forum po prostu nie zbadał sprawy i zareagował impulsywnie. Jeśli tak jest, to super i proszę puścić mimo uszu powyższe przypuszczenie o umowie.
Tak czy siak Yossiemu spokoju nie dam i za te kłamliwe donoszenie, trolling oraz inne takie, teraz dopiero dam mu popalić.
W związku z tym jedyną metodą jest zablokowanie mojego konta na forum, zgodnie z postawionym przez adm. ultimatum. Nie widzę żadnego problemu, z powodu nienawiści etnicznej i tak do tego dojdzie, więc można to zrobić już dziś.
Przestałem traktować to forum poważnie, sam zostałem trollem i to najgorszego rodzaju, więc protestować nie będę.
|