Dyskusja: Linux
Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.12.2012, 20:05   #61
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Już to gdzieś czytałem:

jeżeli mam mieć FPS na poziomie 60 klatek przy zamkniętych sterownikach, i 15 przy otwartych to zgadnij jakiego wyboru dokonam?

Na którymś z portali dla fanbojów. Patrzyłem tam jak fb zintegrowali.

Resztę też przepisałeś.

Nie idź tą drogą
Jaką resztę? Przecież dokładnie napisałem to co RMS zarzuca Cannonical. O co Ci chodzi? I ten news o wątach RMSa przeczytałem na linux.pl jak coś.

Co do sterowników to taka jest prawda, sobrus potwierdzi...
Zarządzenie energii mam również lepsze przy zamkniętych sterownikach. Mający wybór:
- sterowniki otwarte - gorsza wydajność, gorsze zarządzanie energią;
- sterowniki zamknięte - lepsza wydajność, lepsze zarządzanie energią.

Zgadnij co wybieram? Dla mnie oczywiste, że zamknięte. Jeżeli ktoś chce się męczyć to jego sprawa. Lubię wolne i otwarte oprogramowanie, jednak nie zawsze jest ono lepsze.
Przykład sterowniki. ATI nie może od tak udostępnić wielu opatentowanych technologii i dlatego sterowniki otwarte mają gorszą wydajność.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online