Podgląd pojedynczego posta
Stary 10.12.2012, 17:38   #9
datarecovery
Data rejestracji: 21.08.2012
datarecovery w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Berion Podgląd Wiadomości
Ok, czyli proponujesz zrzut danych via hw, jak mniemam nie ma żadnej na to programowej metody.

Nie wiem jak to wygląda w starych telefonach - twierdzisz, że pamięć (o jakim rodzaju postaci tutaj mówimy?) na której zapisywane są (m.in?) SMSy jest zintegrowana z procesorem?

Co ma jedno wspólnego z drugim?

@Yahol
Tak, ja wiem. Mam taki problem z mózgiem, że kiedy myślę nad kilkoma formami zdania, które ma za chwilę zapisać to potrafią mi się wymieszać.
Metoda programowa istnieje słuzą do tego narzędzia "xry logical" oraz oprogramowanie micro systemation, tylko powiedz mi jak byś wykonał programowe podłączenie do telefonu nokia 1616 gdzie jest tylko podłączenie pod ładowarkę

W starych telefonach pamięć jest zintegrowana z procesorem sterującym całym telefonem jest to jeden układ monolityczny.

pozdrawiam seth

Cytat:
Ok, czyli proponujesz zrzut danych via hw, jak mniemam nie ma żadnej na to programowej metody.

Nie wiem jak to wygląda w starych telefonach - twierdzisz, że pamięć (o jakim rodzaju postaci tutaj mówimy?) na której zapisywane są (m.in?) SMSy jest zintegrowana z procesorem?

Prosiłbym też używać opcji: edytuj. Aktywnej do dwóch godzin od napisania postu.

- - -

@Yahol
Tak, ja wiem. Mam taki problem z mózgiem, że kiedy myślę nad kilkoma formami zdania, które mam za chwilę napisać to potrafią mi się wymieszać.

Jedno z drugim ma to wspólnego że nie mając i nie wiedząc jaki kontroler steruje pamięcią którą mamy już zgraną nie uruchomimy jej!

Cytat:

Prosiłbym też używać opcji: edytuj. Aktywnej do dwóch godzin od napisania postu.

- - -

@Yahol
Tak, ja wiem. Mam taki problem z mózgiem, że kiedy myślę nad kilkoma formami zdania, które mam za chwilę napisać to potrafią mi się wymieszać.

Chętnie ja zadam moderatorowi wszystko wiedzącemu pytanie... może uda znaleźć się w wyszukiwarce - coś o sprzętowym odzyskiwaniu danych i skorygowaniu mojej wiedzy...? hmm?

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 10.12.2012 o godz. 23:42
datarecovery jest offline   Odpowiedz cytując ten post