Podgląd pojedynczego posta
Stary 12.12.2012, 13:32   #824
pali
Թ

Data rejestracji: 14.02.2003
pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>pali wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Wczoraj koleżanka poprosiła mnie o opinię na temat pożyczki "chwilówki" w tejże firmie: https://www.viasmskredyt.pl/

Reklamują się, że pierwsze 500 zł pożyczają w 15 minut na 30 dni bez żadnych kosztów.

Przebrnąłem przez wszelkie zapisy i wygląda na to, że istotnie tak jest.

Nigdy pożyczek nie brałem i szczęśliwie niezbyt potrzebuję, ale zaciekawiony postanowiłem zaryzykować i tak:
- około godz. 14 wypełniłem dane na w/w stronie (imię nazwisko, PESEL, zameldowanie, kontakt i żadnych innych nie chcą)
- zrobiłem przelew ze swojego konta na ich w wysokości 1 grosz (ten grosz chyba przepada )
- wysłałem potwierdzenie przelewu mailem (gdzieś na stronie tak sugerowali)
- o 18.35 dostałem SMS & mail, że przyznano mi pożyczkę i mam potwierdzić via SMS albo z panelu www. Potwierdziłem SMS i to kosztowało mnie 1,70 zł, ale to moja wina - z panelu bezpłatnie.
- o 18.44 dostałem info SMS i mail, że wysłano pieniądze

Odebrałem przelew 500 zł dziś o 11, ale to dlatego, że mojego banku nie ma na tej liście:
Alior Bank
BZ WBK
PKO Bank Polski / Inteligo
BRE Bank SA / mBank / MultiBank
Millennium Bank
Bank Pekao SA
ING Bank
czyli szło ELIXIRem. Jesli ktoś ma konto w w/w bankach, to istotnie ta firma ma szansę wyrobić się w 15 minut. Nieźle.

Wszelkie inne warunki pożyczki jak maksymalny koszt powiadomień w przypadku zaległości, koszt przedłużenia spłaty itd itp wyglądają na rozsądne.

Także sam koszt kolejnych pożyczek, już oprocentowanych - nie jest zbójecki (oczywiście nie ma sensu porównywać tego kosztu z długoterminowymi kredytami bankowymi).

W panelu www jest także zakładka gdzie można odznaczyć marketing na telefon i maila.

Nie wiem czy sprawdzali mnie gdzieś, ale historię kredytową mam w miarę dobrą i obecnie całkowity brak kredytów.

No cóż, nie myślałem że kiedyś polecę pożyczkodawców, ale ta oferta wygląda na porządną.

UWAGA Człowieku biedny, co szukasz pożyczki. Ten post jest napisany 12 grudnia 2012 roku. Jeśli czytasz go znacznie później, to sprawdź warunki samodzielnie...

Uwaga: jeśli ktoś chciałby wziąć - tam na suwaku zaznaczone jest 20 dni. Trzeba go przesunąć na 30 dni Ja nie zauważyłem i wziąłem na 20 dni.
Oddam im zaraz te 500 zł, to wedle ich zapewnień mogę w razie czego wziąć 1100 zł.

Ostatnio zmieniany przez pali : 12.12.2012 o godz. 13:54
pali jest offline   Odpowiedz cytując ten post