Dyskusja: Overburning
Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.03.2003, 20:13   #11
tomall0
karpiarz:)

Data rejestracji: 25.09.2002
tomall0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Overburning

Cytat:
tomall0 napisa***322;(a)
Mam pytanie, załóżmy, że moja spawarka obsługuje Overburning, to nagrywając plik większy niż nominalny rozmiar płyty, aby nie uszkodzić nagrywarki opcja np. w Nero- Zezwalaj na Overburning powinna być włączona? A jeśli nagrywarka obsługuje Overburning, a opcja nie będzie zaznaczona to czy grozi to uszkodzeniem nagrywarki? Bo taka sytuacja miała miejsce u mnie dziś nagrywałem plik 700 mega z hakiem, pierwszy raz w okolicach 50% wystąpił błąd, a potem wszystko poszło OK. tylko muliła się na 100%. Po wyciągnięciu płytki na jej brzegu widnieje dziwny księżyc t.j pół odcisku palca, ponowna próba nagrania nawet innej czystej płytki kończy się fiaskiem, wyskakuje komunikat, z którego wynika, że płytka (czysta) jest już zapisana, czyżby to był koniec spawarki, jeśli tak, to czy mając na nią gwarancje w serwisie zajarzą, że winowajcą był Overburning?
Panowie sytuacja wygląda następująco: spawara nie wypala płyt, jak chcę coś wypalić w Nero to w oknie nagrywania wyskakuje komunikat, że do kompilacji potrzebny jest czysty nosnik CDR/RW (a taki siedzi w środku ), nie czyta płyt w ogóle, więc chyba jednak siadła, kij jej w oko, wezmę Litka, tylko który model S czy W?