Podgląd pojedynczego posta
Stary 20.12.2012, 22:44   #15
Jarson
Pa rampamer
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.10.2006
Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Jarson ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zauważyłem ciekawą zależność - w każdej dziedzinie (czy to będzie informatyka, czy chemia, czy geodezja) są działy, których za bardzo, albo w ogóle nie pojmie się bez specjalistycznej wiedzy i tu rozmowa dwóch specjalistów będzie dla postronnego słuchacza czarną magią. Są jednak też takie aspekty wiedzy, gdzie bardziej od fachowej wiedzy potrzeba wiedzy ogólnej, czasem wręcz potocznej i tu okazuje się, że specjaliści nie dysponują boskim intelektem a ujawnia się ich "normalność"

Ja ze smutkiem przyznaję, że moją piętą achillesową jest chemia - nie wiem dlaczego, ale na początku mnie nie zainteresowała, a potem już nigdy tak do końca nie nadrobiłem zaległości; dało się jednak przeżyć, szczególnie, że czasem pojawiały się działy "na myślenie", a nie skumulowaną przez kilka lat wiedzę o resztach atomowych.

Z informatyką jest podobnie - niby człowiek ma wiedzę wystarczającą do napisania samemu aplikacji konwertującej kontakty do neutralnego formatu, a potem drugiej do ich odczytania, ale jak się dobierze do już gotowych rozwiązań, to nie może znaleźć odpowiedniej opcji

Ja mam coś podobnego z ilością zapisanych SMS-ów w SE - zawsze kiedy tego szukam, znajduję jedynie pojemność, jaką zajmują w pamięci karty/telefonu. Kiedyś - raz jeden! - udało mi się tę informację znaleźć, a następnie... natychmiast zapomniałem, jak. Do niczego mi to obecnie niepotrzebne, ale gdybym miał to sprawdzić, to raczej wolałbym skopiować wszystkie wiadomości na kompa i stąd sprawdzić ich ilość, niż szukać tej cholernej-nigdzie-nie-istniejącej opcji

Jarson jest offline   Odpowiedz cytując ten post