Podgląd pojedynczego posta
Stary 23.12.2012, 19:59   #619
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Pewnie włączą w nowym roku; coś mi się obiło o uszy że koniec MTR.
Tak dokładnie. Stawki MTR będą równe dla wszystkich

Gdy zamierzałem przejść na Play kilka osób mi to odradzało - będziesz żałował itp. itd.
Nie zraziłem się - najlepsze ceny, oraz zasięg na tamten moment (chyba się nic nie zmieniło przez rok nie?)

Jak wiadomo każda sieć włącza nam kilka usług, których jak nie wyłączymy to automagicznie przechodzą na następny okres rozliczeniowy.
Na dwa dni przed końcem (tyle ile wymagają) dezaktywowałem jedną z takich usług, którą miałem darmową przez 3 miesiące (chodziło chyba o darmowe do Play - normalnie koszt 10zł/miesiąc)
Mimo mojej dezaktywacji usługa pozostała aktywna i oczywiście zostało mi naliczone 10zł za następny okres rozliczeniowy (przed końcem okresu darmowego tej usługi dostałem chyba nawet smsa z przypomnieniem, że się kończy - nie pamiętam dokładnie).

Na początku lekko się zdenerwowałem. Zalogowałem się przez serwis Play 24 i złożyłem reklamacje opisując całą sytuację.
Ku mojemu zdziwieniu dostałem odpowiedź w ciągu 2-3 dni. Przyznali się do pomyłki. Następny okres rozliczeniowy miał być mniejszy o błędnie naliczoną kwotę 10zł.
Dodatkowo aby zrekompensować mi wyrządzone szkody dostałem kolejny upust w wysokości 10zł na abonament za następny okres abonamentowy.
Na całym błędzie "zarobiłem" 10zł. Wiem, że mają to wliczone - te rabaciki, ale i tak miło mi się zrobiło

Jakoś ostatnio miałem problem z odebraniem MMSa. Zaciął się podczas pobierania i dupa - nie udało się go ściągnąć. Z innymi problemu nie miałem.

W ostatni dzień ważności tego MMSa zrobiłem zgłoszenie przez serwis Play 24. Opisałem cały problem i przesłałem zgłoszenie - była to bodaj sobota, wieczorne godziny.
W poniedziałek dzwoni do mnie konsultant, mówi w czym rzecz. Po krótkiej weryfikacji przeszliśmy do meritum.
Mówił, że niestety nie będzie mi w stanie pomóc bo zgłosiłem to za późno - gdybym wysłał zgłoszenie w ciągu 2-3 dni od otrzymania to mogli by namierzyć problem, oraz przesłać go do mnie ponownie.
Jednak w związku z tym, że spotkała mnie taka a nie inna sytuacja proponuje mi 10zł rabatu na abonament za kolejny okres rozliczeniowy - zapłacę abonament mniejszy o 10zł.

Podziękowałem i się rozłączyliśmy. Znowu jestem świadomy, że ta opłata jest wliczona, i każdemu mogą w ciągu roku ileś tam razy dać rabat, jednak tak czy siak miły gest

Samo zgłoszenie wysłałem bez oczekiwania, że coś uda im się naprawić. Może i naprawić się nie udało, ale dostałem za to rabat

ot taka historyjka przed świętami.