Cytat:
|
Pewnie włączą w nowym roku; coś mi się obiło o uszy że koniec MTR.
|
Tak dokładnie. Stawki MTR będą równe dla wszystkich
Gdy zamierzałem przejść na Play kilka osób mi to odradzało - będziesz żałował itp. itd.
Nie zraziłem się - najlepsze ceny, oraz zasięg na tamten moment (chyba się nic nie zmieniło przez rok nie?

)
Jak wiadomo każda sieć włącza nam kilka usług, których jak nie wyłączymy to automagicznie przechodzą na następny okres rozliczeniowy.
Na dwa dni przed końcem (tyle ile wymagają) dezaktywowałem jedną z takich usług, którą miałem darmową przez 3 miesiące (chodziło chyba o darmowe do Play - normalnie koszt 10zł/miesiąc)
Mimo mojej dezaktywacji usługa pozostała aktywna i oczywiście zostało mi naliczone 10zł za następny okres rozliczeniowy (przed końcem okresu darmowego tej usługi dostałem chyba nawet smsa z przypomnieniem, że się kończy - nie pamiętam dokładnie).
Na początku lekko się zdenerwowałem. Zalogowałem się przez serwis Play 24 i złożyłem reklamacje opisując całą sytuację.
Ku mojemu zdziwieniu dostałem odpowiedź w ciągu 2-3 dni. Przyznali się do pomyłki. Następny okres rozliczeniowy miał być mniejszy o błędnie naliczoną kwotę 10zł.
Dodatkowo aby zrekompensować mi wyrządzone szkody dostałem kolejny upust w wysokości 10zł na abonament za następny okres abonamentowy.
Na całym błędzie "zarobiłem" 10zł. Wiem, że mają to wliczone - te rabaciki, ale i tak miło mi się zrobiło
Jakoś ostatnio miałem problem z odebraniem MMSa. Zaciął się podczas pobierania i dupa - nie udało się go ściągnąć. Z innymi problemu nie miałem.
W ostatni dzień ważności tego MMSa zrobiłem zgłoszenie przez serwis Play 24. Opisałem cały problem i przesłałem zgłoszenie - była to bodaj sobota, wieczorne godziny.
W poniedziałek dzwoni do mnie konsultant, mówi w czym rzecz. Po krótkiej weryfikacji przeszliśmy do meritum.
Mówił, że niestety nie będzie mi w stanie pomóc bo zgłosiłem to za późno - gdybym wysłał zgłoszenie w ciągu 2-3 dni od otrzymania to mogli by namierzyć problem, oraz przesłać go do mnie ponownie.
Jednak w związku z tym, że spotkała mnie taka a nie inna sytuacja proponuje mi 10zł rabatu na abonament za kolejny okres rozliczeniowy - zapłacę abonament mniejszy o 10zł.
Podziękowałem i się rozłączyliśmy. Znowu jestem świadomy, że ta opłata jest wliczona, i każdemu mogą w ciągu roku ileś tam razy dać rabat, jednak tak czy siak miły gest
Samo zgłoszenie wysłałem bez oczekiwania, że coś uda im się naprawić. Może i naprawić się nie udało, ale dostałem za to rabat
ot taka historyjka przed świętami.