Cytat:
|
Napisany przez pali
andy, nie jesteś małolatem, żebym Ciebie tu pouczał, ale weź się może zastanów czy oby na pewno, gdy ktoś myli się, to można to nazwać bujaniem, kłamaniem czy nie daj boże "kolportowaniem kłamstwa" jak to jeden taki owaki tu na forum proponował.
|
Im pewniej osoba się o czymś wypowiada, tym pewniej ją trzeba uświadomić, że się myli
Cytat:
A czy ja się mylę, to nie wiem, bo Motorola ten model opisywała jako "Linux-based", podobnie jak wiele innych modeli, choćby ten który mi gratis przysłali abym zgodził się oddać moją F3 do serwisu (nie pamiętam modelu, taki drogi ze szklaną klapką - sprzedałem za circa 1500 zł).
|
Znajdź mi to. Szukałem na kilku poważniejszych serwisach traktujących o słuchawkach i nigdzie tam tego nie było...
Cytat:
Twój sposób jest najzwyczajniejszym w świecie utworzeniem innego użytkownika, który mi kompletnie nic nie daje.
Nie przekopiuję zawartości serwera do /home/pali/jasio/, bo mam w $HOME statycznie kompilowane binarki ze ścieżkami dostępu. I inne powody. W ogóle to jest awful idea.
A jak zapiszesz history basha? 
rorootusr zapisze w swoim ~, twój jasio nigdzie nie zapisze.
andy, dzięki za pomoc, ale ja i tak nie wykorzystam żadnego sposobu z użyciem roota, z powodów jak niżej.
|
Na samym początku pytałeś się jak dać komuś dostęp do odczytu...
Jeżeli chcesz mu nadać do wszystkiego to, musisz chowne'm zmienić grupę wszystkich plików na jasio. Oczywiście uprawnienia dla grupy muszą być RO.
Cytat:
Ubuntu nie jest żadną hybrydą. No przecież sam powiedziałeś, że jest:
Cytat:
Jest i jednym i drugim.
|
Hybrydą można np. nazwać samochód, który ma elektryczne i spalinowe zasilanie.
To poniżej nie oznacza, że jest hybrydą:
Cytat:
Zdecyduj się, czy Ubuntu jest:
- dystrybucją linuxa
- systemem operacyjnym z jądrem linuxa.
|
Bo każda dystrybucja linuksa jest systemem operacyjnym bazującym na jądrze Linux.