Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.12.2012, 15:16   #959
KyRol
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.06.2009
KyRol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Posiadam CECHC04, prawdopodobnie pochodzi z niemieckiej dystrybucji. Od dłuższego czasu noszę się ze zmianą firmware, tym niemniej po pierwsze - nie wiem czy w moim wypadku warto, po drugie nie do końca wiem czego CFW na dzisiaj nie zaoferuje w stosunku do OWF 2.76, które w tej chwili mam zainstalowane.

Niezbytnio mi na rękę zmieniać firmware nie mając 100% pewności co do obecnego stanu mojej wiedzy. Z chęcią zaryzykowałbym podmianę FW, niemniej z tego co wiem, po wgraniu OFW 3.55 i po migracji do CFW, raczej będzie niemożliwe przywrócenie dumpu z OFW 2.76. I tu pies pogrzebany.

Dlaczego OFW 2.76? Zależy mi na Other OS, wiem, że CFW oferuje Other OS++ niemniej ponoć to konfliktuje z Archivments/Trophy List. Dalej - ponoć pod względem emulacji psx zgodność CFW wynosi 100%, nie wiem jak może się mieć sprawa kompatybilności z PS2 w przypadku mojego modelu na CFW. Co prawda z SACD jeszcze nie korzystałem, niemniej chciałbym aby pozostało.

Z tego co się orientuję to upgrade do OFW 3.55 przed instalacją CFW jest obligatoryjny. Będę mógł jakimś domowym sposobem powrócić OFW 2.76? Tak mi zależy na tej wersji bo: w 3.21 $ony wykastrowało other os, a w 3.42 wykastrowało obsługę usb, nie mam ani Sixasis-a ani DualShock-a 3, jedynie mam przejściówkę USB właśnie do DualShock 2 i nie chciałbym aby z tego mi się zrobiły chocki-klocki.
KyRol jest offline   Odpowiedz cytując ten post