Będzie możliwe o ile:
- albo wykonasz obraz kości NAND (ale nie programowo bo się nie da, a sprzętowo) tylko po co to nie wiem. To antyczny, bezużyteczny firmware.
- albo założysz flagę QA na konsolę i wtedy można schodzić aż do fabrycznego.
Ostatni fw ze wsparciem dla OOS to 3.15. W 3.21 wywali możliwość instalacji bootloadera, więc de facto normalną możliwość odpalenia OtherOS.
Konfliktują tylko CFW z patchami na dispatcher manager (nazywane też patchami ss). Nie musisz takich używać. Rebug 3.55.3 oferuje patchowanie w locie i nie musisz akurat tych patchy wybierać.
Co do USB to cały czas jest obsługiwane. Nie mogłoby nie być.

Po prostu część urządzeń została wycięta (ale nie wiem wg. jakich kryteriów). Moje pendraki i klawiatura cały czas działają. Nie gwarantuję, że ta przelotka będzie dalej funkcjonować, nawet nie wiedziałem że taka istnieje.
Jeśli chcesz wejść wyżej to musisz wgrać OFW 3.55, potem w zależności co chcesz:
- jeśli CFW 3.55 to polecam CEX CFW 3.55 Rebug 3.55.3 Rex Edition i dodatkowo założyć flagę QA.
- jeśli CFW 4.xx to polecam CEX CFW 4.21 Rebug 4.21.1 Rex Edition (podobno nie działają na nim gry z PS2, te z kupione w PSS).
CDDA powinno działać. Nawet można zrobić kopię 1:1 tych płyt (tak, zgadza się, 1:1).
Pobrane fw sprawdzaj za pomocą Custom Firmware Validator bo różne gnidy dworskie wystawiają OFW 3.60+ w miejsce 3.55 i można się nadziać.
Custom Firmware Validator