Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.12.2012, 19:39   #964
KyRol
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.06.2009
KyRol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No dobra, a teraz nieco o CFW. Oderwałem się na długo od sceny DC/xbox1/PS2/PSP, a scena PS3 przy tym to dla mnie kosmos. Co ma a czego nie ma Rogero i Rebug względem siebie?

Co do PS2/psx w ps3 to nurtuje mnie kwestia blokad regionalnych, da się je obejść? Czy na dziś jest jakaś metoda na samodzielne tworzenie obrazów i uruchamianie ich z plików? W zasadzie częściowo odpowiem sobie na pytanie, bo pewnie swapshitem można uruchamiać szpile z PS2 z innych regionów. Jak się ma kwestia uruchamiania szpili w formacie CD dla gier z PS2 na PS3 z CFW?

Co do natywnych szpili w PS3 - jest jakaś skuteczna metoda na odpalanie gier z obrazów płyt? Jak sprawa wygląda z CFW i szpili z dystrybucji cyfrowej (m.in mam na myśli Tekken 5 Dark Ressurection), trzeba je podpisywać/coś kombinować czy można od razu je uruchamiać bez wahania? Co z trybem online w tym przypadku? Trzeba będzie używać konta psn? Nie zbanują? Czy to wszystko możliwe jest na Rebugu?

Wracając do QA - znaczy, że trzeba uważać na sugestie updaetu softu przy uruchamianiu szpili czy rzeczony update ma jakieś skłonności do samodzielnej instalacji? Da się QA przełączać tak aby np. nie przeszkadzał mi w czasie gdy nie noszę się z np. downgradem softu? No i jak się downgrade-uje OFW? Normalnie? Znaczy nie z poziomu xmb tylko z recovery?

Ostatnio zmieniany przez KyRol : 27.12.2012 o godz. 19:51 Powód: //qa
KyRol jest offline   Odpowiedz cytując ten post