Cytat:
Napisany przez - Deckard -
dziś jest wykorzystywana do granic dobrego smaku sumienność i poświecenie wśród ludzi pracujących
@bartez nie widzisz tego bo masz dobra prace/studia i za pewne spokojne stanowisko
ale zwykłych ludzi 'ora się',przeważnie są to osoby z średnim wykształceniem,nie przydatnymi studiami i brakiem znajomości
bylem świadkiem ponad 5 letniego dzialania fatamorgany dobrej pensji ,stanowiska i spokojnego życia
w zamian za poświecenie i sumienność, czyli 2 etaty w cenie 3/4 etatu 
|
Czego nie widzę, bo nie załapałem? Myślisz, że dobre studia od razu gwarantują dobrą pracę? Bzdura. Nic nie gwarantują, jeżeli samemu nic poza tym się nie robi (lub nie ma się znajomości, z tym się zgodzę). W mojej obecnej pracy robię zupełnie coś innego, niż na studiach, a robię to dlatego, bo poza studiami starałem się uczyć i dodatkowo rozwijać wiedzę (wtedy było to PHP i początek przygody z cdrinfo

).
I co to znaczy, że ktoś skończył nieprzydatne studia? Bo łatwiej było, bo się nie trzeba było tyle uczyć? Byle tylko dostać papierek. Czy to moja wina? Zawsze poza pracą można się dodatkowo dokształcić, próbować uczyć się jakiegoś obcego języka itp. Możliwości jest wiele, szczególnie w dobie internetu, trzeba tylko chcieć. Ale lepiej narzekać i obwiniać wszystkich dookoła, jak to jest mi źle.
Cytat:
Czy czasem nie jest tak odrobinę z Twoim podejściem. Wchodzisz do taniego sklepu, z towarem jakości..., a domagasz się obsługi na poziomie cesarza.
Ktoś doradzał zmianę pracy, ja doradzę zmianę sklepu. Będzie drożej, ale kultura sprzedawcy zazwyczaj wyższa.
|
Nie oczekuję żadnego traktowania na poziomie cesarza. Nie pisałem również, że obsługa bywa niemiła tylko w tanich sklepach. To czego oczekuję, to zwykłej ludzkiej życzliwości, a nie gburowatego podejścia i robienia mi łaski, że mnie ktoś obsłuży. Społem to właśnie dobry przykład gburowatego podejścia rodem z PRL-u. Miałem codziennie do czynienia z paniami ekspedientkami i nie wspominam tego jakoś zbyt miło. Na szczęście z roku na rok się poprawiało. I nie był to wcale tani sklep na poziomie Biedronki.