Cytat:
Może i ja jestem przewrażliwiony, ale od razu widzę jakieś namaszczenie i patrzenie z góry na jak to określiłeś "pokolenie 1200 brutto".
|
Niepotrzebnie. Sam należę do tego pokolenia. Moja edukacja na chwilę obecną wygląda tak, że mam skończone LO, potem policealną z Technikiem (czyli to tak jakbym skończył samo Technikum). Oficjalnie w życiu przepracowałem góra 2 lata, mam prawie 30 lat i nikt nie przyjmie takiego jegomościa - bo strach - myśląc, że albo deb
il albo leń (albo jedno i drugie).

Wiem jakie są realia i perspektywy dla takich osób jak ja. Więc nie, nie patrzę z góry. Zwróciłem uwagę na to, że to właśnie Ci najniżej opłacani, wyżywają się na klientach, czyli nas wszystkich. Także bez obaw, nie należę do osób które srają wyżej jak siedzą, może dlatego że wiem jak się "żyje pod butem" i wiem, że ludziom których masz na myśli (czyli typ: "całuj w pierścień Pana") taka szkoła życia na pewno by się przydała.
Cytat:
Jeśli wszedłeś do sklepu i roztoczyłeś wokół siebie aurę niesamowitości patrząc z góry na małe robaczki harujące za marne grosze, to nie dziw się, że Cię tak potraktowali.
|
Nic takiego nie miało miejsca! Po prostu przyszedłem zlecić pewną usługę, wypytać się o cenę, o możliwości i inne rzeczy jako że się na tym kompletnie nie znam. Każde moje pytanie wywoływało minę "płać i sp*j".
No więc ubolewam nad tym.