Podgląd pojedynczego posta
Stary 07.01.2013, 16:09   #10
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Tablet mam, choć sam się z nich śmiałem (tzn nie jest w zasadzie mój nawet). To jeszcze mogę zrozumieć - jak ktoś chce lejkować na fejsie czy obejrzeć film czy zdjęcia przez HDMI, posłuchać muzy i poczytać wiadomości to nawet komputera nie musi kupować. Wygodniejsze od laptopa do prostych zastosowań.

Ale konieczność wywalenia drogiego sprzętu, bo co roku zmienia się rewizja HDMI i dodają jakies bzdety to szaleństwo. Kiedyś EURO złącze było 20 lat i nikomu to nie przeszkadzało.

Mam wrażenie ze producenci wymyślają takie urządzenia:
- musi być drogie, ładne i kusić wygodą
- ograniczone możliwości aktualizacji (zablokowany bootloader gdyby ktoś protestował)
- szybko stać się przestarzałe
- ma się zepsuć miesiąc po gwarancji
- wymiana baterii ma być nieopłacalna
- korzystanie z urządzenia ma łączyć się z uwiązaniem użytkownika do niestandardowych rozwiązań i ciągłym zyskiem producenta (zintegrowany sklep, wyświetlanie reklam, drogie akcesoria, konto premium, licencja ograniczona czasowo).
- ponadto dobrze, gdy user ma przesłać nam wszystkie dane personalne, kontakty, znajomych, wiadomości, liste aplikacji, historie wyszukiwania, pozycje na mapie, dokumenty itd w celu odsprzedaży agencjom reklamowym lub CIA
- nienaprawialne, części zamiennych nie produkujemy

Kiedys byłem fanem gadżetów, ale już nie jestem. Bo to dziś świecidełka-dojarki-spyware na jeden sezon, a ja lubię rzeczy praktyczne które działają jak chce i jako takie nie narażają mnie na koszty

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 07.01.2013 o godz. 16:27
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post