Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.01.2013, 14:13   #70
ichris
Bywalec

Data rejestracji: 06.12.2009
ichris zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Za ok.~`5 zł są Memorex-y które na wielu zwłaszcza nie najnowszych napędach sprawiają kłopoty.(zawiechy i kłopoty z odczytem)
Mam kilka DVD RAM -Panasonic i Verbatim i już się przekonałem że to w miarę pewny sposób przechowywania danych i chyba oczywistym jest że ważne dane trzymamy w wielu miejscach-ja bardzo ważne trzymam w 6 miejscach
Nic nie stoi na przeszkodzie żeby nabyć napęd Blu-ray z M-DISC-mówimy tu oczywiście o tym że być może ta technologia komuś odpowiadać itp itd ....nikt nikogo przecież nie zmusza do używania

Bardziej mi chodziło o płyty M-DISK 25GB - są takowe?

Fajnie, że jest nowa dodatkowa opcja ale nie widzę tu żadnego przełomu. Zresztą widać, że forum umiera tak samo jak powoli umierają napędy optyczne... a nagrywarki w szczególności. Zbyt tanie są inne pamięci, żeby zwykły użytkownik inwestował choćby w Blu-Ray a co dopiero w jakieś M-Diski. Napisałeś, że korzystają z tego jakieś instytucje i właśnie dla nich ta oferta jest skierowana.

Z drugiej strony fajnie, że sama nagrywarka DVD od LG z M-Disk jest w takiej samej cenie jak inne, bez tego ficzera Być może jak M-Diski (płytki) stanieją o połowę (tak 8zł) to następnym razem wezmę pod uwagę zakup nagrywarki z obsługą M-Disk
ichris jest offline