Podgląd pojedynczego posta
Stary 08.01.2013, 15:26   #1
tracek84
Data rejestracji: 08.01.2013
tracek84 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[Zlecenie] Skopiowanie danych z dyskietek 5.25"

Cześć! W archiwum Forum zauważyłem kilka tematów, w których lat kilka temu poruszano problem zainstalowania napędu 5.25 we współczesnych (na tamte lata) komputerach. Stąd pomyślałem poruszyć ten temat ponownie. Za pomoc chętnie zapłacę.

Otóż mam 4 dyskietki 5.25, które to zostały zapisane w erze krzemienia łupanego na C64 (chyba, mogła to też być Amiga, ale nie sądzę). Nie posiadają żadnych uszkodzeń mechanicznych, jednak stan samych danych jest nieznany. Interesuje mnie odczytanie plików tekstowych, jakie zostały na nich zapisane. Nie jestem w stanie powiedzieć w jakim programie pod C64 zostały one zapisane, jednak podejrzewam czysty format tekstowy - raczej żadne bogate formatowanie nie wchodziło w grę w tamtych czasach. Są to prywatne dane, wyłącznie o charakterze sentymentalnym.

Gdyby komuś chciało się odkopać stary sprzęt i skopiować te dane, to oczywiście zapłacę. Względem warunków: zaliczki wykluczone, zapłata wyłącznie po przesłaniu e-mailem części odczytanych danych (w formacie tekstowym). Na próbę wyślę jedną dyskietkę. Niezależnie od powodzenia operacji będę prosił o jej odesłanie - na mój koszt oczywiście.

Wszelkie pytania i wątpliwości mogę rozwiać zarówno tutaj jak i na privie.

Wynagrodzenie: 4 * 75 zł od dyskietki = 300 zł.

Ostatnio zmieniany przez tracek84 : 08.01.2013 o godz. 15:30
tracek84 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online