Cytat:
patryk2004 napisa***322;(a)
niestety mnie potrzebna jest nagrywarka uniwersalna ponieważ nagrywarki dvd i tak są drogie a na dwie to poszło by duzo kasy.
|
1. Dlugo Ci jeszcze zajmie, zanim zrozumiesz, ze takich nie ma? Staralem sie to wyjasnic najprosciej jak moge. Zamienmy sie miejscami: teraz ja pytam: podaj mi konfiguracje komputera do wszystkiego (gry, filmy, CAD, biuro, net) i zeby kosztowal np. 3 tys, bo wiecej nie mam, bo "poszloby za duzo kasy". To absurd.
2. Jesli masz tak gigantyczne potrzeby, to zakladam, ze bierzesz pod uwage ciecie setek (tysiecy ?) plyt. Bez sensu wszak jest mowic o nagrywaniu wszystkiego, jesli to "wszystko" to 2 gry i 3 filmy na miesiac. Jesli zas setki - slusznie prawi przedmowca - zwroci sie po prostu.
3. W moim przekonaniu zdecydowanie wieksze znaczenie dla kompatybilnosci ma rodzaj uzytej plyty i oprogramowania, a NIE nagrywarka. Skupilbym sie wiec na pytaniach o programy. Moge Ci dac 10 nagrywarek i 20 kompow, ale jak nie bedziesz mial do nich systemu (chocby windowsa) to mozesz pomarzyc o "wyprodukowaniu" czegokolwiek.
4. Testy duzo nie kosztuja. Kup sony, wypal 100 szt, jak sie nie spodoba, sprzedaj i kup pioneera. Mysle, ze max stracisz 100-200zl na sony, co z pewnoscia zrekompensuja te nagrane plytki. W ten sposob sam nabedziesz doswiadczenie. Nikt tak naprawde z nas nie wie, co rozumiesz przez pojecie "wszystko", ani o jakich ilosciach plyt mowimy.