Podgląd pojedynczego posta
Stary 09.01.2013, 20:14   #7
tred102
Data rejestracji: 09.01.2013
tred102 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kilka tygodni zostałem potrącony przez samochód w trakcie jazdy na rowerze. Sprawcą był prowadzący pojazd, a ubezpieczycielem allianz. Zamierzam wyjechać do końca miesiąca na długie miesiące do UK i jestem w chwili obecnej na wypowiedzeniu w aktualnej pracy. Z końcem miesiąca skończy się moje ubezpieczenie i w związku z tym mam kilka pytań:
1. Mam problemy z jednym z kolan i w chwili obecnej wsuwam jakieś tabletki na poprawę sytuacji ale jak nie pomogą w ciągu trzech miesięcy to lekarz zapowiedział krwawe rozwiązania. Ponieważ będę w GB to nie zamierzam wracać na badania do polski tylko leczyć się tam. Jak poprowadzić sprawę z allianzem, żeby nie ponosić kosztów badań lekarskich w GB i ewentualnej operacji? Chciałbym uniknąć o ile to możliwe płacenia za lekarzy ze swoich pieniędzy, a później domagania się zwrotu kosztów leczenia od ubezpieczalni.
2. Odnośnie uszkodzenia roweru, zegarka i koszulki to jak to oni będą sobie wyliczać? Może ktoś coś podobnego miał już w przeszłości? Rower został dosyć mocno zdewastowany i nie jest to rower z biedronki (początkowo kosztował 800***8364;), zegarek to porządny gshock (kupiony z 2 lata temu), którego obudowa została porysowana, a polówka też nie należała do tanich (ponad 300zł) i też zalicza się do kubła.
Sprawa z odszkodowaniem za uszczerbek na zdrowiu to inny i narazie odległy temat więc tego nie ruszam
tred102 jest offline   Odpowiedz cytując ten post