Podgląd pojedynczego posta
Stary 11.01.2013, 23:33   #51
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pieniacz Podgląd Wiadomości
Wielokrotnie odbierałem przesyłki dostarczane przez kurierów i nigdy nie zdarzyło mi się, aby kurier nie miał żadnych pieniędzy, aby móc wydać różnicę...
Cytat:
Bulwersujące dla mnie jest to, że zachowanie kuriera świadczyło, że nie ma on nawet grosza przy duszy.
No patrz do czego to doszło w tym naszym pięknym kraju, że nie jesteś sobie w stanie wyobrazić, że ludzie pracują od wypłaty do wypłaty i akurat biedny kurier mógł nie mieć już w swoim portfelu złamanego grosza, bo przeznaczył go na utrzymanie rodziny/kochanki, opłacenie raty kredytu albo przepicie. (przykład bardzo skrajny)

A poza tym dlaczego w ogóle miałby w pracy wydawać swoimi zarobionymi pieniędzmi, jeżeli jego firma ma jasno napisane w regulaminie, że jej klient ma mieć je odliczone. Sam robiłbyś coś takiego(?), bo ja już raczej nie od kiedy sam praktykowałem coś takiego pracując w hurtowni i mając problemy z wydaniem reszty kiedy to nie było nikogo z szefostwa później miałem problemy z odzyskaniem wydanej gotówki ponieważ nie miałem, żadnego świadka na to że wydałem ją faktycznie klientowi.

Cytat:
A co w wypadku, gdybym nie miał dokładnie wyliczonej kwoty, bo nie spodziewał bym się kuriera, a byłbym przykuty na wózku inwalidzkim, tymczasem dostałbym telefon, że kurier przyjedzie ?
Twój przykład jest tak samo skrajny jak ten mój, a poza tym GLS wysyła maila na dzień przed dostarczeniem paczki, więc nie mów że nie byłbyś przygotowany no chyba, że syn by Ci tego nie przekazał.

Cytat:
Bulwersujące jest również, że firma do której napisałem w tej sprawie mnie olała.
Cytat:
Oprócz regulaminów ważne jest również podejście do klienta, a w tym wypadku to była chała. Ostatecznie to ja im daje zarobić, nie oni mnie, więc powinni mnie całować w dupkę przez bibułkę. A oni mnie dymaja.
Co do olania to się zgodzę, że mogliby chociaż starać się uzasadnić zachowanie kuriera i przedstawić Ci punkt z regulaminu. A co do wyboru kuriera masz zupełnie wolny wybór więc nie możesz mieć pretensji bo pewnie sam nie znałeś do końca wcześniej wymienionej przeze mnie "zasady", która pewnie panuje u wszystkich.

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post