Dyskusja: Google a monopol
Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.01.2013, 20:00   #14
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Bartez
Tak wiemy andy, Apple jest be, a Google zbawi świat...
Nigdy nie napisałem, że Google jest bez skaz. Mają swoje na sumieniu. Po prostu nie lubię, kiedy ktoś nagina rzeczywistość i przypisuje im niesłuszne zarzuty.

Cytat:
Super, że mogę sobie wziąć kod źródłowy. Może jeszcze mam zlecić w Chinach produkcję swojego tel, żeby to wszystko działało ze sobą? Mam kompilować sobie jakieś kernele, żeby to działało? Nie chce mi się.
A co to ma wspólnego z tym, że Android niby nie jest systemem otwartym?

Otwartość Androida daje nam wolność w modyfikacji, ale zmusza do jego kompilacji - coś za coś. Tak sam masz z dystrybucjami linuksa. Im większa dowolność w jego startowej modyfikacji, tym więcej trzeba włożyć pracy.

Cytat:
A tymczasem EU zamierza trochę pognębić Google, za to, że w wynikach wyszukiwania kierują najpierw do swoich serwisów - też mi nowość, dlaczego mieliby kierować do innych?

http://news.cnet.com/8301-1023_3-575...earch-results/
To jest właśnie wykorzystywanie swojej pozycji monopolisty w jednym segmencie, aby promować inne usługi. Moim zdaniem nie jest to legalne i powinni za to odpowiedzieć.

Ostatnio zmieniany przez andy : 13.01.2013 o godz. 20:13
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post