Nagrywarka Slim-Load do laptopa
Chcę wymienić napęd optyczny w moim laptopie Dell Studio 1747. Ciekawie wygląda nowy Panasonic PAN-UJ-265. Na pytanie o kompatybilność Digistor (model nagrywarki można obejrzeć na ich stronie), właściwie jedyny dystrybutor tego modelu, odpowiedział: Many manufactures like Dell will have limited support for alternative replacement internal drives ***8211; in order for the drive to be recognized by your laptop, many manufactures will require OEM specific drives. The best way to find out which ones will work is to contact the manufacture directly for the list of OEM supported drive models. Z polskim Dell Support nie potrafię się dogadać. Oferują mi jakiegoś Panasonica za 1700 zł (!). Kiedy kupowałam swojego lapka można było dostać także wmontowaną nagrywarkę (chyba PAN-UJ-35), z czego niestety nie skorzystałam (mam dysk Combo H-LG), więc teoretycznie nie powinno być problemu. Teoretycznie. Bo zarówno Dell, jak i Panasonic i kilku znanych mi "fachowców" unika odpowiedzi. Ostatnia nadzieja w Was. Może ktoś wie, gdzie i jak sprawdzić tę listę "Dell OEM supported drive models"? Z góry dziękuję za pomoc.
|