Cytat:
Napisany przez pali
No widzę, że przejrzałeś hasło FireWire na wikipedii, gdzie napisane to samo co M@X mówił. Ciekawiło mnie co zrobisz 
|
Te hasła przejrzałem już dawno temu, i nie tylko na wikipedii. Wiesz, trzeba mieć minimalną wiedzę na dany temat aby przystąpić do dyskusji.
Cytat:
Jedziesz językowo, więc polecam sprawdzić hasło "de facto" w dowolnym słowniku gwary więziennej (którą często posługujesz się, zapewne nieświadomie). Albo pograć w stare SimCity.
|
Cytat:
Standard de facto (łac. standard faktyczny) - standard lub zbiór zwyczajów i technologii stosowanych powszechnie przez informatyków i użytkowników komputerów, który nie jest uznany przez żadną z formalnych organizacji standaryzacyjnych.
Standardy de facto stosuje się, kiedy nie istnieje formalny standard, kiedy formalny standard ma poważne wady lub po prostu z przyczyn historycznych nie jest rozpowszechniony.
|
Cytat:
Dowód jest taki, że ukradłem ów program i nie działa na nowiutkim Mac mojego staruszka. Działa na lapku Fujitsu-Siemens z 2005 roku. Na moim nowym stacjonarnym PC i nowym laptopie nie działa, ale to chyba z innych powodów, mam specyficzne kontrolery - nie wiem czemu nie działa, wirtualizacji żadnej tam nie ma, ale nie działa za cholerę.
|
Ale jaki program co nie działa? Na ów filmiku ktoś odpalił BackTracka i za pomocą jednego z wbudowanych narzędzi zademonstrował atak.
Skoro u Ciebie nie działa to pewnie coś robisz źle...
Cytat:
To tyle andy, nie napinaj się tak chłopie Nie chodzi o to kto ma rację, ale o to żeby się czegoś dowiedzieć, to nie polityka Zmykam już naprawdę. Zarejestrowałem się tylko po to, aby dać Ci tego linka. Cześć.
|
Ten link kompletnie nic nie wnosi do tematu. Nie widzę tam pokazanej podatności portu USB podobnej do tej z FW czy TB - a tak wcześniej to stawiałeś.