Cytat:
Napisany przez sobrus
Andy ale co Ty porównujesz.
Pierdziawkę szeregową z czymś a'la magistrala wewnętrzna? Nawet gdyby USB miało 50Gb/s to nie dorówna Thunderboltowi - bo prędkość to nie wszystko. Chodzi o różnice w architekturze.
Najprościej mówiąc - przez USB podłączasz urządzenia pod mostek południowy. Przez Thunderbolta - pod północny.
|
Poruszając kwestie FW i TB chciałem ukazać DZIURĘ W BEZPIECZEŃŚTWIE a nie rozpocząć do czego więcej można zastosować TB.
Na chwilę obecną oba standardy mają porównywalną prędkość, oczywiście tak jak wskazał wcześniej sobrus pod TB teoretycznie można podłączyć innego rodzaju urządzenia.
Cytat:
Ty wolisz USB, ale może ktoś woli coś innego. Pozwól że sam zadecyduje. Dla mnie bezpieczeństwo nie jest najważniejsze.
|
Tylko niech użytkownik wybierze na podstawie pełnej wiedzy. Zresztą. TB się nie upowszechni w ciągu najbliższych lat. Ile obecnie masz urządzeń? Po jakich cenach?
Tak się M@X śmiał z NFC, bo to mało co ma, do niczego się nie nadaje jego zdaniem. A tutaj inna śpiewka. Zmieniamy zdanie zależnie od punktu siedzenia?
Cytat:
PS. Nawet jeżeli ExpressCard traci na znaczeniu - to przez lata było dominujące.
To oznacza że na rynku są miliony urządzeń nie mniej podatnych na atak od maków. Od lat. I nikt z tego powodu halo nie robił. Bo to nie Maki?
Mało tego każdy stacjonarny PC jest podatny na atak przez PCI-E. I co z tego?
A co zastąpiło EC? USB3 ? Wykastrowali laptopy z jedynego prawdziwego gniazda rozszerzeń.
|
Tylko PCI-E jest
WEWNĄTRZ komputera. Aby się do niego dostać musisz go rozmontować. Port FW i TB masz na wierzchu, wpinasz i już, po ptokach.
Odnośnie konferencji Apple to jestem ciekaw jednej rzeczy. Dlaczego nie podali ilości sprzedanych iP5(podali ilość wszystkich modeli)? Dlaczego nie porównali tej ilości z rokiem ubiegłym do modelu 4S?

Taka subtelna manipulacja?
Nie wiem czy większość osób tutaj wie, ale zyski Apple przynosi w ?60-70%? iPhone. Ciekawe co się stanie jak popyt na ten produkt się nagle załamie.