Serio, wiem jak działa MMS od strony technicznej. Sęk w tym że zwykły człowiek nie wie. I nie bardzo rozumie dlaczego SMS mu działa, a MMS nie.
Profil MMS oczywiście też jest skonfigurowany (chciałbym zauważyć, że bez profilu odbieranie MMS w ogóle nie jest możliwe).
A jednak nie działa.
Czy to błąd? Skoro większość słuchawek z jakimi mam styczność ma ten "błąd" (różni producenci i wersje systemu 2.2,2.3 i 4.0) i u Barteza jest to samo - to chyba jednak nie jest to błąd.
No i skoro to takie oczywiste, to skąd takie wielkie halo na xda w tym temacie? Połowa słuchawek ma błąd i przez pare lat nikt go nie poprawił? To byłby fail roku.
Z resztą obserwując xda zaczynam odnosić wrażenie, że Android ma więcej błędów niż Windows 95. Ale to oczywiście nie wina Androida, bo jest open source i każdy może sobie błędy poprawić sam.
Co do "przyjazności" to ja tylko stwierdzam fakt. Ludzie uważają Androida za trudnego i nie radzą sobie z nim. Nawet jeżeli uważam inaczej - to rzeczywistości nie zmienie.
Nawet jeżeli mi udowodnisz matematycznie że Android jest najprzyjaźniejszy na świecie i wkleisz mi 10 filmów - to i tak to nic nie zmieni.
Założe się że jak sąsiadce pokażesz WP i Androida to wybierze to pierwsze. Gdybym nie zdawał sobie z różnic pod maską, sam bym wybrał WP.