Podgląd pojedynczego posta
Stary 29.01.2013, 08:39   #6
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
True or false? Najnowsza wersja Najbardziej Zaawansowanego Systemu Operacyjnego

Nie bardzo to rozumiem...
Nie stać mnie na Apple, więc posiłkuję się opiniami "użytkowników":
"Tuż po udostępnieniu w miniony weekend piątej wersji beta systemu iOS 6.1, Apple wydało dziś jego ostateczną wersję. Uaktualnienie zawiera udoskonalenia i poprawki dotyczące m.in. obsługi LTE i iTunes Match.'
No to iOS nie jest jednak idealny
Czy jakiś prowokator chce przez to powiedzie , że iOS ma jakieś wady? Takich należy banować natychmiast i dożywotnio!
NO dobrze, trzeba pogodzić się z tym, że iOS ma jakieś maleńkie, prawie niezauważalne niedoróbki:

"holoq - Wczoraj
Wreszcie iOS 6 jest w pełni funkcjonalny "

Znaczy- co? Do tej pory nie był "w pełni funkcjonalny Przecież to "najbardziej zaawansowany system operacyjny na świecie"?

"shanhaevel - Wczoraj
I tylko tyle? Tak długo nie było żadnego update i tylko 4 zmiany?"

No ale po co te zmiany? I o co pretensja, że tak mało? Przecież iOS jest idealny?
No i tutaj riposta jest natychmiastowa:
"qubuss - Wczoraj
Zmiany pewnie są dużo, tylko nie napisali wszystkiego, jak zawsze."

Zmiany są - i to bardzo duże, tylko - że są tajne! Bo przecież szajsung mógłby je skopiować.

"shanhaevel - Wczoraj
Naprawy problemów wifi, który występuje u dość sporej liczby ludzi, problemów z baterią i kilku innych (np jeden dotyczący mnie problemów z modemem 3G w iPhonie, łapie zasięg ale pokazuje tylko jedną kreskę) Wielokrotnie zgłaszałem to do Apple"

To pisze prawdopodobnie jakiś androidowy hejter, sabotażysta, który chce zaszkodzić najlepszej firmie na świecie.

"sheep. - Wczoraj
U mnie już jest i czekam na upragniony JB.."

A tego to już nie rozumiem - po co komu JailBreak w Najbardziej Zaawansowanym Systemie Operacyjnym na Świecie? Czyżby użytkownik sugerował, że iOS nie jest idealny?

Kolejny przykład androidowego sabotażysty:
"gieza - Wczoraj
Niby miały być poprawki WiFi, a mi nadal nie działa jak mam mniej niż pełny zasięg. Wystarczy, że spadnie zasięg Wifi o jedna kreskę i już nie działa."
Kłamie zwyczajnie.

"ar3kb - Wczoraj
I d...pa! Nie mozna nadal przeglądac biblioteki iTunes w iPhone!"

Jak to - nie można, przecież iTunes to podstawa uzależnienia fanboyów i podstawowy spyware Apple - czyż nie?

Teraz coś ze sfery marzeń:
"patryk2266 - Wczoraj
Oby okazało się to prawdą. bo co prawda żyję bez JB, ale brakuje mi kilka oczywistych funkcji, jak np. przesyłanie plików przez Bluetooth między różnymi telefonami itd."
eeeee, to znaczy, że nie można przesłać dowolnego pliku przez BT Przecież można - między absolutnie dowolnymi, jeśli tylko mają BT! Przecież właśnie po to stworzono tę technologię?

"baslejndimon - Wczoraj
... i te nowe trzy supertapety !!! Szał !!!

A wredni hejterzy twierdzili, że tylko dwie.
Swoją drogą nie bardzo rozumiem, po co w aktualizacji systemu nowe tapety. Przecież każdy może sobie wziąć dowolny obrazek i jednym kliknięciem zrobić z niego tapetę (gdzieś tak od 15 lat) - prawda?

"303 - Wczoraj
Imo warto zrobic full restore i wgrac ostatni backup - telefon odzyskuje troche miejsca bo cache rożnych aplikacji znika, a tez przez przeladowanie ich jakby odrobine zwawszy jest. Ale tylko odrobine."

A nie prościej wyczyścić cache? Przecież to jedno kliknięcie?

"SiWyTM - Dzisiaj
Ciekawe czemu nie napisali w liście ficzerów ze sa nowe przyciski odtwarzacza na lock screenie."

Matko boska - jak oni mogli bez tego żyć

"Wojtasio - Dzisiaj
Jest poprawa! Czujnik oświetlenia w iPadzie 4 nareszcie działa."

YES! YES! YES!

I już na koniec - absolutny hicior:
"Gab - Dzisiaj
A mi się nie chce aktualizować. Przecież nic się nie zmieniło.
Zamieszczone przez chiefer
Słyszę to po każdej aktualizacji OS X i iOS, później wszystko wraca do normy
Chodzi o to, że przy aktualizacji urządzenie się restartuje. Po restarcie wszystko działa lepiej.
".
I wszystko jasne - żeby działało lepiej, trzeba wcześniej zrobić restart. Ale wcześniej trzeba ściągnąć ponad 1 giga danych aktualizacyjnych. Potem restart i wszystko wraca do normy, czyli tak - jak było w poprzedniej wersji.
Znaczy - nie można po prostu zrobić restartu bez ściągania tego molocha? Boskie!
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post