Cytat:
Napisany przez gothic77
W tym wszystkim właśnie jest pies pogrzebany 
LG które podałeś w sumie jest nowym sprzętem i ciężko nawet zaleźć opinie która by dawała komfort. Za krótki czas użytkowania ludzi którzy kupili, bo cóż to za opinia, że mam ją od 3 dni i sprawuje się dobrze
Moja również sprawowała się dobrze do dnia kiedy zakupiłem płyty DL i się okazało, że nie jest dobrze
Wewnętrznie zawsze byłem za firmą NEC, co potem obrodziło się w Optiarc z którego już nie byłem tak zadowolony.
Jak sam kolega pisze, że cały sens to taki, że na dzień dzisiejszy sprzęty mają inną trwałość, a sam nacisk producentów jest na coś innego.
Jeżeli chodzi o nagrywarki BD to nie ma z nimi jakiś problemów?
Chodzi mi czy sobie radzą ze wszystkimi nośnikami i np. nagranie płyty DL (wiem, wiem, ale dla mnie to powód zmiany sprzętu  ) nie stanowi problemów? Czy rynek jest na tyle wyrobiony do tych nagrywarek, aby teraz decydować się na zakup? Chodzi o dopracowanie... oraz z jakiej kategorii patrzeć na nagrywarki BD? Firma, model...
|
Niestety najnowsze napędów DVD konstrukcje raczej nie rozpieszczają -potrafią przy pierwszym wypale paść -loteria jest zakup każdego napędu bez znaczenia czy nowy na rynku czy starszy model.
Choć pierwsze recenzje i rezultaty LG mnie się podobają -napęd sprawia bardzo dobre wrażenie
http://club.myce.com/f91/lg-gh24ns95-329756/
Wydaje mi się że napędy BD są solidniejsze -przynajmniej takie mam wrażenie że nie padają w takim tempie jak DVD .W zasadzie na rynku dominują trzy konstrukcje Lite-on,LG ,Pioneer i na tym bym skupił się na wyborze
Nec już opuścił Optiarc a po udanych samodzielnych konstrukcjach Sony AD 726x i 728x zostało ogłoszone że Sony zamyka w marcu 2013 dział napędów optycznych i jeżeli jeszcze pojawią się napędy z logiem Sony to wyłącznie będą to OEM innych producentów

Po głowie chodzi mi jeszcze Asus DRW-24B5ST i LG GH24NS95.
|
iHAS124-04-D i iHAS124-19-niczym -oba oznaczenia są na etykiecie napędu w zależności którą ktoś przepisze do oferty-Asus DRW-24B5ST to OEM Lite-on-IHAS a LG to najnowsza konstrukcja firmy wygląda na bardzo ciekawy napęd -w wyżej linku rezultaty LG