Dyskusja: Bit Torrent
Podgląd pojedynczego posta
Stary 02.02.2013, 08:23   #1451
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez raptor123 Podgląd Wiadomości
nie wiecie czy coś się zmieniło z zaproszeniami na btgigs, dostępne są już, bo chętnie przyjąłbym jedno
Nie wiem nic o btgigs - możesz opowiedzieć coś bliżej? Czy warto? Jakie są "zady i walety"? I "o co kaman" z tymi zaproszeniami?

Berion, Andy
Oczywiście - dobrze wiem, jak działa torrent. Po prostu chciałem trochę ożywić dyskusję. Swego czasu bawiłem się z eDonkey i eMule.
Teraz już nie, ponieważ sprawdziłem stopień zagrożenia i już więcej nie używam. Jak ktoś lubi - jego sprawa.
Pewne jest tylko to, że przez torrenty, użytkownicy udostępniają tylko swoje artystyczne zdjęcia, teksty, fanfiction oraz swoje filozoficzne przemyślenia, na które czeka niecierpliwie cały, światowy internet.
Ludzie - kogo wy chcecie oszukiwać? Siebie samych?
Ja, przez całe swoje dość już długie życie, propaguję swobodną wymianę "wszystkiego" przez internet, niemniej jednak, w wielu przypadkach jest to nielegalne. Obawiam się, że w przprzypadku torrentów, wymiana nielegalnych plików może sięgać ponad 90%.
Powstaje pytanie - dlaczego serwisy torrentowe nie są zamykane, chociaż wszyscy wiedzą, że służą głównie do wymiany nielegalnych plików?
To jest pytanie do dyskusji. Chyba nikt nie łudzi się, że koncerny medialne nie zauważają torrentów, a ich prawnicy, kosztujący miliardy $ nie biorą się za likwidację tych serwisów bo "im się nie chce"

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 02.02.2013 o godz. 08:39
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post