Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.02.2013, 14:43   #17
Yossi
Forumator

Data rejestracji: 02.03.2012
Yossi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez loki7777 Podgląd Wiadomości
Tylko to 129 to upgrade a nie pelnoprawny produkt. Oczywiscie ze da sie z niego zainstalowac czysty system ale wtedy to tez pirat.
Chodzi o system - nawet oem - ale jako samodzielny produkt a nie bo juz masz xp/viste/7 i chcesz miec 8 i masz za 129zl.
Chcesz przez to powiedzieć, że przez ostatnich 12 lat używałeś innego systemu, a teraz przesiadasz się na Windows? I czy mógłbyś zdefiniować pojęcie " nie pelnoprawny produkt."? Czyli - jakich funkcji bądź aplikacji brakuje w stosunku do "pełnoprawnego" produktu. Ewentualnine - za co i ile trzeba dopłacić, żeby mieć "pełnoprawny produkt."?
BTW - 129,00 PLN to była cena dla mnie! W sklepie ten upgrade kosztuje dzisiaj 249,00 PLN.
W dodatku - zaznaczyłem wyraźnie - to jest upgrade. Tyle, że jeśli kto ciągu ostatnich 12 lat kupił oryginalny Windows, to dziś może upgradować za 249,00. Z tego co wiem, ta cena wkrótce znacznie wzrośnie.

Cytat:
Napisany przez M@X Podgląd Wiadomości
Wyprowadz mnie z bledu - licencja Windows Upgrade nie pozwala mi zainstalowac systemu "na czysto" pomimo ze posiadam licencje na poprzednia wersje? Moge go zainstalowac tylko jako nakladke na poprzednia wersje?
Upgrade to kwestia licencji, a nie instalacji.
Podczas instalacji musisz odpowiedzieć na pytanie (ja wiem,że to trudne, w końcu nie każda firma oferuje WYBÓR), czy chcesz przenieść system z dotychczas używanego, czy zainstalować "clean".

P.S.
Ja bardzo przepraszam, ale - częściowo z mojej winy - odjechaliśmy mocno od tematu. Zainteresowanych zapraszam do dalszej dyskusji w temacie o Łyndołs.

Ostatnio zmieniany przez Yossi : 05.02.2013 o godz. 15:01
Yossi jest offline   Odpowiedz cytując ten post