Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.02.2013, 20:00   #6
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
To nie uważam żeby 400zł za doskonalony od 20 lat system operacyjny to była wygórowana kwota.[...]Problem jest z naszymi zarobkami jak zwykle...i mentalnością. Wole i7 z piratem niż i5 z windowsem
No właśnie... Tym bardziej, że M$ potrafi dostosować politykę sprzedaży do lokalnego rynku. Jak w Chinach postawiono na Linuxa, to opłacało mu się sprzedawać legalnego OS za 4 (słownie: cztery) dolary. W Szwecji XP sprzedawano za ok. 100 zł, a w tym samym czasie w Polsce stał po 500 zł. Jak się oficjalnie wychlapał przedstawiciel M$ na szkoleniu w którym uczestniczyłem, wyższa cena w Polsce wynika z dużego piractwa i związanych z tym strat M$. Czyli legalni użytkownicy płacą za swoją licencję plus za licencję 4 piratów, choć ci piraci nadal są nielegalni... Ciekawa polityka.

Cytat:
Napisany przez Yossi Podgląd Wiadomości
Ja - za upgrade do Windows 8 Pro zapłaciłem 129,00 PLN brutto. Dla mnie to jest akceptowalna cena[...]
Akceptowalna. Zrozum jednak, że nie wszyscy mogą kupić upgrade.

Cytat:
Napisany przez Yossi Podgląd Wiadomości
Uprzejmie informuję, że jeśli kupisz licencje OEM i "Zmienisz którykolwiek z istotnych elementów hardware" to należny zadzwonić do centrum aktywacji w Polsce i poprosić o nowy kod aktywacji. Oczywiście - bezpłatnie. Kilka razy to robiłem i nigdy nie robili żadnych problemów - pod warunkiem, że masz legalna licencję. Oczywiście - mówimy o OEM.

Twoja wypowiedź świadczy o tym, że nie masz zielonego pojęcia o tym, jak działa system licencjonowania Windows.
Twoja wypowiedź świadczy o tym, że nie masz zielonego pojęcia, jak działa system licencjonowania Windows. Licencja systemu w momencie instalacji jest związana z płytą główną i tylko w szczególnych przypadkach jej wymiany możesz zachować licencję. A resztę możesz sobie wymieniać ile wlezie.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post