Podgląd pojedynczego posta
Stary 05.02.2013, 21:59   #11
opinienova
Data rejestracji: 05.02.2013
opinienova w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Głównym problemem szkoły jest całkowity BRAK ORGANIZACJI, większość informacji podawanych na spotkaniu organizacyjnym nie była zgodna ze stanem faktycznym ***8211; jedna z pań dała grupom informację, że zajęcia odbywają się od godziny 8 do maksymalnie 15. Moja grupa przez cały semestr miała zajęcia 5 razy do 14:35, TRZY razy do 16:15, PIĘĆ razy do 17:05, CZTERY razy do 17:55 i JEDEN raz do 18:45 przy czym 14 razy na godzinę 8, więc zajęcia trwały nawet 10h zegarowych. Podsumowując na 18 dni zajęć 13 razy zajęcia były nie do max. 15, a do 16-19. Wybrałam tę szkołę bo chodziłam do pracy po godzinie 15, jestem zbulwersowana tym oszustem zwłaszcza, że pracowałam popołudniami jako niania, z czego w związku z powyższym musiałam zrezygnować! Co więcej na tym spotkaniu pani powiedziała grupie, że Nova NIE ZAPEWNIA praktyk zawodowych i praktyki słuchacze muszą sobie zorganizować we własnym zakresie, co kompletnie mija się z tym co można wyczytać na stronie wytłuszczonym, pogrubionym drukiem: ***8216;***8217;Zapewniamy promocje, zniżki, stypendia, praktyki zawodowe***8217;***8217; ***8211; proponuję szkole uaktualniać informację podawane na stronie. Dodatkowo panie z sekretariatu nic o żadnych stypendiach NIE WIEDZĄ.
Inne informacje podane na stronie:
- organizujemy pokazy, na których nasi Słuchacze prezentują swoje umiejętności ***8211; ani ja ani nikt ze słuchaczy, których w tej szkole poznałam nie słyszał nic o żadnych pokazach
- przygotowujemy profesjonalne materiały dla słuchaczy ***8211; brak jakichkolwiek materiałów
- urozmaicamy zajęcia pokazami, zajęciami w terenie, w firmach, przedsiębiorstwach ***8211; nic z tych rzeczy, a wszystkie zajęcia odbywają się na terenie Novej, wyłączając kierunek kosmetyki
- tworzymy małe grupy lekcyjne ***8211; małe grupy po semestrze są zamykane, szkoła otwiera semestry w trybie dziennym, a potem pod pretekstem, że jest za mało osób i się nie opłaca zaleca przeniesienie się na tryb weekendowy po pierwszym semestrze, mimo że moja grupa liczyła aż 14 osób została rozwiązana,
- każda grupa ma przydzielonego opiekuna ***8211; moja grupa nie miała ŻADNEGO opiekuna
- dział obsługi klienta pomaga w wyjaśnieniu wszelkich spraw, zawsze z uśmiechem ***8211; jeśli odpowiedź na większość pytań: nie dysponuję czasem tego wykładowcy; jest wyjaśnieniem jakiejś sprawy i odsyłanie z kwitkiem to dziwi mnie to, co do tego ***8222;uśmiechu***8221; też bym polemizowała
- dyrekcja wyznacza specjalne dyżury dla Słuchaczy ***8211; nie było żadnych dyżurów
- mamy podpisane umowy z firmami w sprawie organizacji praktyk zawodowych ***8211; drugi raz wspomniany ten nieaktualny fakt
opinienova jest offline