Dyskusja: Android Flame War
Podgląd pojedynczego posta
Stary 17.02.2013, 20:43   #540
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Czytam Twoje posty bardzo dokładnie. Niestety czasem tak wyrywasz zdania z kontekstu, że głowa boli.

sobrus napisał, że nie ma możliwości backupu urządzenia bez roota - napisałeś, że to kłamstwo i że powinien użyć adb. Linijkę niżej sobrus napisał, że probował użyć adb i w jego wersji ma buga. Czy biorąc całą wypowiedź, a nie fragment, który Ci było wygodniej, dalej śmiesz napisać, że to kłamstwo?

Na temat samego adb teraz. Jeżeli dla Ciebie to jest wygodna metoda, z którą poradzi sobie każdy Kowalski, to powodzenia. Tu jest instrukcja, jak zainstalować samo adb: http://forum.xda-developers.com/show....php?t=1830108. Jeżeli uważasz, że każdy sobie poradzi z ustawieniem zmiennych środowiskowych, znalezieniem sterowników itp, to znaczy, że żyjesz w wyimaginowanym świecie.

Tak więc teraz ja napiszę coś, co pewnie uznasz za kłamstwo: Android NIE MA możliwości backupu w sposób, który mógłby zostać użyty przez 90% jego użytkowników. Instalowanie narzędzi dla developerów na pewno tym sposobem nie jest.

Poza tym, jak to jest, że po wypuszczeniu nowej wersji Androida trzeba za każdym razem backupować i instalować wszystkie aplikacje od początku? Ostatnio aktualizował mi się iPad, nie wiem, co to była za zmiana, jedyne co miałem do zrobienia, to nacisnąć OK. Nic nie musiałem backupować, przywracać itp. Nie można tego zrobić w ten sposób? W sposób który nie wymagałby wykształcenia informatycznego, żeby dało się obsłużyć głupi telefon?

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post