Dyskusja: Android Flame War
Podgląd pojedynczego posta
Stary 19.02.2013, 01:34   #555
Bartez
Team Member
Zlotowicz

Data rejestracji: 18.10.2002
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez sobrus Podgląd Wiadomości
Powiem jak ja to widzę: skoro Android jest otwarty, potężny i bazuje na linuksie to powinna być możliwość łatwego i automatycznego backupu GDZIEKOLWIEK ja chce.

Chmura (dowolna), karta SD, serwer FTP, serwer SMB , NFS , komputer lokalny itd.

Nie mówię, że system powinien to mieć z pudełka. Tu już jest pole do popisu dla wyobraźni użytkowników i developerów. Taką możliwość powinno dać się dodać instalując po prostu odpowiednią aplikację. Tak jak każdą inną aplikację, bez debugowania, sterowników USB, fikołków i zaklęć.

Jeżeli takiej możliwości nie ma, to jest to bardzo poważne ograniczenie.
Nie kupuje tłumaczenia o bezpieczeństwie. Od tego jest system uprawnień, ale nie zapisane na sztywno rażące zasady.
Ja uważam, że Android wręcz powinien taką funkcjonalność mieć w systemie. Te sposoby backupu, które wymieniłeś spokojnie by wystarczyły. Rozumiem obawy o bezpieczeństwo w przypadku dania takiej możliwości zewnętrznej aplikacji, więc dlaczego nie mogą wbudować tego w system i nie pozwolić na dostęp z zewnątrz? Wilk syty i owca cała. Jeżeli chodzi o możliwość backupu tylko w jedno słuszne miejsce - serwery google, to chyba wiadomo o co chodzi.

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post