Kto oglądał?
Kto nie zdążył - całość będzie można obejrzeć tu:
http://pl.playstation.com/meeting2013/
Mnie osobiście pozytywnie zaskoczyła data premiery konsoli - znacznie szybciej niż myślałem.
Z gier "dupy mi nie urwało" - urwie jak obadam software na żywo

No może poza Watch Dogs, na którego czekam od pierwszej zapowiedzi

I jakoś dziwnie wbrew sobie cieszę się z Diablo 3 na PS3
Co do samej konsoli to mocno zastanawia mnie po pierwsze architektura x86 - pierwsza myśl "co jest k*rwa?!" ale po chwili dotarło - x86 oznacza ZNACZNIE szybsze okiełznanie sprzętu przez developerów i ogólnie łatwiejszą developerkę - mimo tego minimalny niesmak mi pozostaje, że mamy do czynienia z PeCetem - wrażenie łudząco podobne do tego, które miałem przy pierwszym X'ie (chociaż jeśli chodzi o X'a to wrażenie potęgowało to, że to była konsola stworzona przez Microsoft).
Odnośnie pada psioczyłem od pierwszego jego pokazania - dla mnie wygląda jak tanie zamienniki padów dla PS2 (vide Manta czy Tesco) ale z ostateczną oceną powstrzymam się do własnoręcznych testów.
Martwi mnie mocna integracja z chmurą i czymś na wzór ichniejszego serwisu spolecznościowego - permanentna inwigilacja - trzymanie save'ów i czego jeszcze? Prywatnych plików? Może od razu zamiast XMB (czy co tam Sony wymyśliło) odpala się na konsoli Fejsbuk ;] Zawsze byłem zwolennikiem gier w wersji pudełkowej (Berion zrozumie - zapach, poczucie własności itp

). Nie wyłapałem żeby mówili o tym, że będą gry w wersjach pudełkowych - może mi umknęło. Rozumiem, że idzie to "z modą" na cyfryzację, oszczędności, walka z używkami itp ale jednak...
Fajną opcją będzie fakt możliwości (częściowej o ile dobrze zrozumiałem) uruchomienia tytułu, który dopiero ściągamy. Oraz nagrywania gameplay-ów gier, które szarpiemy.
//Sorry za założenie tematu w "Gry na konsole" bo chyba powinno być w "Inne" - z rozpędu przeoczyłem