Dyskusja: Windows 8
Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.02.2013, 12:02   #627
Kris
Nikoniarz

Data rejestracji: 26.01.2004
Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Kris ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Od ponad tygodnia siedzę na Win 8 Pro.

Pierwsze dni: - wkurzenie na menu Start, jego brak, gdzie co znaleźć.

Po tygodniu - OK, nowe menu Start super, rzeczywiście, po cholerę mi rozwijane menu z pierdylionem skrótów. Teraz układam sobie jak co chcę. Klik myszą w lewym dolnym rogu (tam, gdzie stary Start), jestem w nowym menu, klik w lewy górny róg - jestem na pulpicie.

Jak czegoś nie ma w menu, to jest wyszukiwarka, która jest świetna, znajdzie każdy program opisany w języku polskim, czy angielskim, czy po prostu wpisuję np. msconfig. Świetne.

Prawy na otwarty (nawet nie) program na pasku - dostęp do ostatnio otwartych dokumentów czy opcji programu, ale to już chyba było w 7.

Rewelacyjny Menedżer zadań - w końcu to dobrze wygląda, jest dostęp do uruchamianych programów przy starcie systemu.

Szybciej startuje niż Vista (kilkukrotnie!).

Niestety jedną zwiechę miałem. Po prostu komputer w pewnej chwili masakrycznie zwolnił - przy próbie wyłączenia pojawił się ekran z błędem DRIVER_POWER_STATE_FAILURE, system grzecznie zapowiedział, że się zrestartuje. Niestety wstawał baardzo długo... już myślałem, że czeka mnie reinstalka, ale obudził się, pokazał raport błędu i znów chodzi stabilnie. Nie wiem, co było przyczyną. Szukałem w harmonogramie zadań, czy czasem jakiejś usługi konserwacyjnej nie chciał włączyć, ale nic nie znalazłem.

Poza tym wszystkie gry mi "chodzą", wszystkie programy działają, jestem zadowolony.
W końcu sobie rozszerzę pamięć do 8 GB.

Ostatnio zmieniany przez Kris : 24.02.2013 o godz. 12:08
Kris jest offline   Odpowiedz cytując ten post