Podgląd pojedynczego posta
Stary 24.02.2013, 19:12   #6158
andy
logged out
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 12.07.2003
andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>andy jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Przyznam rację Sobrusowi co do reklamy. Ma ona pokazać produkt, zachęcić do jego kupna. Im atrakcyjniejsza będzie tym więcej konsumentów się skusi aby go kupić, czy chociaż się z nim zapoznać a to w salonie, czy w internecie.

Cytat:
Napisany przez sobrus
Jeżeli Apple ma tak rozpoznawalną markę i uznaje swoje produkty za klasę premium, to wspominanie o jakiejkolwiek specyfikacji technicznej byłoby nie na miejscu.
To właśnie u nas się przyjęło, że produkty od Apple są "premium". W innych krajach to produkt masowy.
To że coś kosztuje 2x więcej od konkurencji nie czyni go produktem premium.

Cytat:
Napisany przez Berion
Obejrzyj sobie zatem reklamy z lat 60-70 w USA. Tam reklamowany produkt był przedstawiany w taki sposób w jaki ja opisuję.
Czasy się zmieniają. Teraz mamy demokracje (buahahaha), internet. Reklama aby miała dobrą penetrację (nie mogłem znaleźć innego określenia :/) musi być w miarę krótka i atrakcyjna.
Tutaj nie chodzi o to że ma być dla *****i, którzy się na niczym nie znają, a ma pokazać produkt w taki sposób aby osobą ją oglądająca dostała na jej widok orgazmu i poleciała do sklepu.

I na koniec. Dobra reklama nie świadczy, że produkt ma styl, czy jest produktem premium.

Nie wiem czy zauważyłeś, ale Google zazwyczaj reklamuje konkretne zastosowania urządzenia łącząc je z tym czymś co się fajnie ogląda.
Podobnie zrobił chyba Samsung.

@M@X podobała Ci się reklama Amazonu? ?

Reklama viralowa (czy jak tam się to zwie):

Taka forma zachęca do oglądania.

Ostatnio zmieniany przez andy : 24.02.2013 o godz. 19:17
andy jest offline   Odpowiedz cytując ten post