Dyskusja: Windows 8
Podgląd pojedynczego posta
Stary 27.02.2013, 12:05   #633
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
W7 dokonało u mnie żywota - jakoś, nie wiedzieć czemu, z wiekiem zawsze windows u mnie zaczyna niedomagać. A to bez sensu miele dyskiem, a to jakiś program nie chce się odinstalować albo zainstalować. W końcu conieco przestaje się uruchamiać. Więc czas na reinstalkę. I to od zera - albo sam się pobawię i zintegruję poprawki, albo gdzieś poszukam gotowca, żeby od razu system nie był spuchnięty.

Na razie jednak pomyślałem, że pobawię się z W8.
Zmiana przyzwyczajeń spora.

Chyba łatwiej przesiąść się z Androida na W8, niż ze starszego Windowsa. Tylko że jak dla mnie to odzwyczajanie się od złych, niepraktycznych nawyków (niech nikt mi nie wmawia, że wciskanie "start" żeby zakończyć jest logiczne - ale tak się do tego wszyscy przyzwyczaili, że stało się oczywiste).
Bawię się drugi dzień - na razie wrażenia pozytywne.
Są jeszcze problemy wieku dziecięcego - np. nie ma AMD Video Converter (niby pozycja jest i można zaznaczyć akcelerację -ale convertera nie widać) a fabryczne oprogramowanie do kamery Panasonic, HD Writer, nie potrafi skorzystać ze wspomagania sprzętowego tejże kamery.

Natomiast dziwi mnie, że tak nowy system x64 po zainstalowaniu i zaktualizowaniu WU już ma WinSxS 9,6 GB a cały katalog Windows 16,1 GB.
Chyba trzeba poczekać na dwie rzeczy:
- soft i sterowniki dotrą się
- wyjdzie wersja ze zintegrowanym sp1.