Podgląd pojedynczego posta
Stary 13.03.2003, 10:42   #1
miles
volleyball

Data rejestracji: 14.11.2002
miles zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
7.6 Gb na 4.7gb nie radze sobie!!

Wiem Wiem było o tym pisane ale
Chce sobie zrobic kopie filmu "Szybkich..." ale z tych opisów i wyszukiwanie zdań które dotyczyły by jak to zrobić jest w sumie niewiele. Dużo biadolenia i przypuszczeń. Mam filmik
7.6GB i Zargo pewnie dobrze to opisł tylko ja się zatrzymałem na Ifoupdate (co to jest?).
WILEKA PROŚBA JEŚLI KTOŚ CZUJE SIĘ NA SIŁACH I WIE "JAK TO SIĘ ROBI" NIECH ODPISZE NIE WAŻNE JAKIMI PROGRAMAMI WAŻNE ABY ZMIEŚCIĆ FILM, ŚCIEŻKĄ AUDIO I TRZEMA NAPISAMI, OCZYWIŚCIE MOŻE BYĆ OBRAZEK W MENU-musi Wszystko to na 4.7
( ja zachłanny ...nie)
POZDRAWIAM.

Mam pare pytań co do twojego opisu Zargo. poprostu nie łapie. Pewnie szukam dziury w całym ale naprawde siedziałem nad tym i udało mi się zrobić raz bez napisów i drugi z napisami i to bez menu:

1. Ripujemy całą płytę dvd do katalogu np. D:/GLADIATOR/VIDEO_TS (nazywać go będziemy "ORIGINAL FOLDER")
Odp: zrzucam całą płytke na Hdd która zajmuje 7.6 Gb

2. Ustalamy wielkość menu i dodatków na orginalnej płycie.
Odp: wywalam szystkie zbedne fimly zajmujące po 1GB i zostawiam VIDEO_TS czy jakieś inne?

3. Robimy rekompresję materiału filmowego programem DVD2One v.1.02 (wielkość materiału po rekompresji ustalamy po odjęciu od 4472 MB objętości danych z pkt. 2), wynik zapisujemy w scieżce np.
D:/GLADIATOR/DVD5/VIDEO_TS ("Nowy Folder")
Odp: DVD2ONe tam zbyt dużo nie ma i tylko oprócz zaznaczenia napisów i audio. Odejmuje te szystkie dodatki które zostawiłem.

4. Trzeba przeniećś to chyba wiem

5.Uruchamiamy program IfoUpdate.
W pierwszym polu Original IFO Path podajemy ścieżkę do "oryginalnego" VTS_01_0.IFO (z katalogu "ORIGINAL FOLDER")
W drugim polu Authored IFO Path plik . ifo rekompresowanego materiału z "NOWEGO FOLDERU" D:/GLADIATOR/DVD5/VIDEO_TS
W trzecim katalog podajemy miejsce docelowego backupu pliku "oryginalnego" VTS_01_0.IFO
Odp: Co to jest za program ? Naprawde nie moge znaleść Może otworze oczy

6.Teraz pozostaje tylko wcisnąć przycisk Update IFO, a nstępnie Correcy VTS Sector.

7. I już mamy poprawną strukturę plików odwołujących się do nowego materiału fimu (po rekompresji).
Odp. no to też nie jest trudne

Sorry za niewiedze
Dzięki z góry za odp.
miles jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online