Cytat:
Napisany przez Y2J
nie chce się już z tym męczyć, tym bardziej że jak pisał Berion, płyty mogą się same ***8216;psuć***8217; z czasem, sam to przechodziłem (wyparowanie danych z CD Verbatima itp.).
|
Nie tylko mogą, ale i będą. Taka to już technologia.
Cytat:
dlaczego Sony nie mogło zastosować w Slimach USB 2.0?? Byłoby za pięknie po prostu
|
Gdyby nie przespali rozwoju sieci i rozwinęli OSDYS2 (w PSBBN) i/lub XMB (w modelach DESR-xxxxx) to pewnie mielibyśmy w ostatnich modelach USB 2.0. A tak, to pozostały ciekawostkmi. Oba UI były nastawione na multimedia, m.in fotki z aparatu, stąd taka moja teza. Także potrzeby takiej nie było (peryferiom starczy USB 1.1, a każdy zaoszczędzony cent przy tych ilościach... wiadomo ;]), na dodatek gdzieś w połowie życia PS2, sjeep napisał HDLoadera, a w jakiś rok po nim pojawił się USB Advance. Z punktu widzenia Sony, USB 2.0 było skrajnie nie na rękę, wycięli nawet i.Link (FireWire). Na PS3, emulując PS2, USB też jest spowalniane (ciekawe dlaczego

).
Cytat:
|
Bardzo fajny program ***8211; w końcu mogę korzystać z managera plików korzystając z kabla komponent (uruchamiając go z płyty musiałem przełączać na kabel composite).
|
Cytat:
|
Gry instalowałem programem USBExtreme, potem defragmentacja (ta w XP, nie żadnym programem) i nie było żadnych problemów. Na 8GB wchodzi jedna ***8216;większa gra***8217; lub dwie mniejsze z uwagi na potrzebne dla defragmentacji 15% wolnego miejsca.
|
Nie używaj tego programu. Polecam USBUtil, co najmniej w wersji 2.0. Chyba, że jesteś masochistą.

Ma koszmarne, jarmarczne gui, ale jest "sporo funkcjonalny".
Cytat:
|
Oto gry które testowałem przy użyciu Open PS2 Loader v0.8:
|
Spróbuj wersji 0.9.
Cytat:
|
Tak jak się spodziewałem filmy tną się co sekundę, sama rozgrywka natomiast bez zastrzeżeń,
|
Prędkość pendrive'a też ma znaczenia. Może nie tyle prędkość zapisu (byleby nie była niższa USB 1.1 ;]) co czasy dostępu do sektorów.
Cytat:
|
Jedynie co na minus to jakieś 2-4 sekundy dłuższe loadingi.
|
USB 1.1 jest znacznie wolniejsze niż DVD x2. Głównie stąd biorą się problemy z loadingami i filmikami, które mają bitrate wyższy niż możliwa do osiągnięcia prędkość odczytu.
Cytat:
|
Jak rozumiem granie z zewnętrznego HDD nie różni się niczym od grania z Pendrive***8217;a?
|
Niczym.
Polecam też zapoznać się z moim PS2 FAQ.

Pytałeś o modele, tam względnie szczegółowo je opisałem.