Podgląd pojedynczego posta
Stary 04.03.2013, 11:08   #4
Y2J
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.02.2013
Y2J zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Szczuru dzięki za linki. Jednak zamontowanie tego to i tak sprawa raczej nie do przeskoczenia dla mnie.

Postanowiłem zaryzykować i kupiłem PS2 FAT + NA, ten oto zestaw:
w.w.w.allegro.pl/show_item.php?item=3074408935
(sprzedający obiecał dorzucić jeszcze dwa dodatkowe pady bezprzewodowe, razem 4. Ale to raczej w ramach ciekawostki, dobrze wiemy że nic nie zastąpi starego dobrego duala )

Konsola SCPH-3XXXX. Jeśli wszystko działa tak jak zapewniał sprzedawca to pozostanie mi dokupić przejściówkę w.w.w.allegro.pl/usb-2-0-ide-adapter-2-5-3-5-sata-zasilacz-i3004161241.html i dysk. Mam już na oku te trzy modele

w.w.w.allegro.pl/dysk-ide-400-gb-samsung-hd400ld-i3074780461.html
w.w.w.allegro.pl/dysk-twardy-seagate-barracuda-400gb-7200-ata-i3066956303.html
w.w.w.allegro.pl/samsung-hd300ld-300gb-okazja-100-sprawny-i3056284733.html

Wszystkie oczywiście kompatybilne (według w.w.w.ps2drives.x-pec.com/?p=list )

Wcześniej zapytam jeszcze znajomego serwisanta czy nie ma czegoś na zbyciu. Chciałbym żeby dysk miał minimum 300 GB, tak żeby raz wrzucić wszystkie ulubione gry i mieć spokój. Wiem że HD Loader nie wykrywa więcej niż 137 GB ale podobno OPL nie ma już z tym problemu (?).

Czy to się uda? Pewności nie ma, mogłem tylko zaryzykować. Sprzęt powinien dojść w połowie tygodnia, zdam relację jak to wygląda.

@Berion:

Cytat:
Bardzo fajny program ***8211; w końcu mogę korzystać z managera plików korzystając z kabla komponent (uruchamiając go z płyty musiałem przełączać na kabel composite).
Nie wiem dlaczego, uruchamiając uELF z płyty ukazywał się komunikat 'tryb niedostępny', czyżby za mała rozdzielczość dla kabla komponent? W FMCB wszystko śmiga jak należy, chwała mu za to

Cytat:
Napisany przez BERION
Nie używaj tego programu. Polecam USBUtil, co najmniej w wersji 2.0. Chyba, że jesteś masochistą. Ma koszmarne, jarmarczne gui, ale jest "sporo funkcjonalny".
Nie ukrywam że wygląd trochę mnie odstraszył. Czy wybór programu może mieć wpływ rozgrywkę? Tzn. prędkość doczytywania itp? Na czym polega większa funkcjonalność USBUtil? Co można jeszcze robić oprócz samej instalacji gry na dysku?

Cytat:
Napisany przez BERION
Polecam też zapoznać się z moim PS2 FAQ. Pytałeś o modele, tam względnie szczegółowo je opisałem.
Twój FAQ dawno przestudiowany ale w ostatnim tygodniu bez przerwy czytałem i doszło tyle nowych informacji że chwilami mam mętlik, tak jak z tym pytaniem o to czy FMCB działa na nieprzerobionej konsoli

Najważniejsze pytanie:

Cytat:
Napisany przez BERION
Cytat:
Oto gry które testowałem przy użyciu Open PS2 Loader v0.8:
Spróbuj wersji 0.9.
Czym różni się wersja 0.8. od 0.9., kompatybilność? Na karcie mam FMCB for Dummies a tam z automatu jest wersja 0.8. czy można zrobić jakoś podmiankę? Opłaca się?
Y2J jest offline   Odpowiedz cytując ten post