Nie chodzi mi o łatwość obsługi.
Linii poleceń nie używa się do oglądania zdjęć, przynajmniej mi się jeszcze nie zdarzyło. Do słuchania muzyki można, ale od tego mam Banshee.
Ba, do słuchania muzyki czy oglądania zdjęć to ja nawet nie potrzebuje komputera - moge to zrobić przy pomocy telewizora, odtwarzacza bluray, x360 czy tabletu.
Więc jeżeli mówie o linii poleceń i wygodzie korzystania z katalogów, a Ty mi mówisz, że jestem do tyłu bo w Windows 8 od tego są kafelki - to nie wiem.
Czy M$ jest tak genialny, że możliwości basha, pythona itd zawarł w paru kolorowych kwadratach? Wtedy należy mu się nobel i to we wszystkich dziedzinach na raz.
Czy też ten system jest tak masakrycznie prymitywny, że sprowadza komputer za kilka tysięcy do roli zabawki za 200zł?
Nie mam w domu Windows 8, to prawda, ale założę się że potrafi więcej niż pokazanie paru kolorowych kwadratów i nie przeznaczono go do instalowania na laptopach firmy Fisher-Price.
Do co produktów Apple to niedawno w temacie o androidzie Andy zarzucił mi (programiście i użytkownikowi), że nie mam prawa negatywnie wypowiadać się o jego rozwiązaniach, ponieważ w 100% nie poznałem jego budowy, rozwiązań i zasady działania. Niby fakt, ale to co poznałem myśle że oceniać już mogę.
Ale jednocześnie najwięksi krytycy Apple na forum tych urządzeń nigdy nie posiadali, a ciągle nadają jedynie na podstawie doniesień prasowych. A ja nawet posiadając Androida krytykować go nie mogę, nawet jeżeli limit 15 procesów i czyszczenie pamięci na zapas jest sprzeczne z tym jak powinien działać dobry system operacyjny. I to wiadomo od lat i tego mnie uczono.
Ostatnio zmieniany przez sobrus : 05.03.2013 o godz. 18:16
|